Eden izmed najbolj umazanih v gospodinjstvu je kavni aparat, ki predstavlja spregledano nevarnost okužbe. Kljub temu, da očistite filter, olja iz zemlje ali mineralni ostanek iz vode pripeljeta do tega, da se sčasoma v njem nakopičijo bakterije. Vsakih šest mesecev očistite kamen iz aparata, kar lahko storite z izpiranjem z belim kisom.

Prepolne bakterij so tudi posodice za hrano vašega ljubljenčka, ki jih vsak dan perite na roke ali v pomivalnem stroju. Ne pozabite na kontrolne gumbe štedilnika, na katerih se nabirajo maščobe od kuhanja in prijemanja z rokami. Ali veste, da je vaš daljinski upravljalnik bolj umazan od ročke ščetke za čiščenje stranišča? Podobno umazana so tudi stikala za luč. Obrišite jih z antibakterijsko vlažno krpico ali krpico, namočeno v alkohol.

V kopalnici najpogosteje pozabimo na čiščenje zidov. Če bi si ogledali počasni posnetek spuščanja vode v straniščno školjko, bi videli, da je kot ognjemet bakterij, ki lahko dosežejo razdaljo do šest metrov. Tudi lonček za shranjevanje zobnih ščetk je eno najbolj umazanih mest v gospodinjstvu. Bakterije se v njem uspešno razmnožujejo, ker jim ustreza vlažno in temačno okolje. Lonček redno čistite, zobne ščetke pa naj bodo raje pokrite.