V izolski srednji šoli za gostinstvo in turizem , kjer so nas prisrčno sprejeli, se je pomerilo osem tekmovalk: Slavica Zbičajnik iz Slovenj Gradca, Nataša Košič iz Trbovelj, Martina Gregorič iz Nemške vasi, Ribnica, Natalija Kete iz Dolenjega pri Ajdovščini, Sonja Suhadolc iz Domžal, Alja Pišek iz Trbovelj, Ivana Helena Faletič iz Žirovnice in Bernardka Prinčič iz Kozane pri Dobrovem.

Strokovni nadzor

Jedi so pripravljale pod budnim očesom strokovne komisije, ki jo je vodil kuharski mojster Jožef Oseli iz Kranja, v njej pa so bili še: Milica Živkovič učiteljica praktičnega pouka kuharstva in strokovne teorije, Irena Ličen, učiteljica praktičnega pouka kuharstva, Branko Miklobušec, učitelj praktičnega pouka strežbe, vsi iz Srednje šole za gostinstvo in turizem Izola ter Janez Faletič, predstavnik občinstva. Komisija je ocenjevala potek priprave, izvirnost, upoštevanje sodobnih načel zdrave prehrane, okus jedi in videz pogrinjka. Odločitev o zmagovalcih je bila težka, saj so se vsi izbrani, čeprav gre le za ljubiteljske kuharje, res odlično odrezali. Tako so, kot vsa leta doslej, o prvih treh odločale le desetinke točk.

img_bifejska_miza.jpg

Srečni zmagovalci

Komisija je po skrbnem seštevku ocen razglasila, da je zmagovalka letošnjega tekmovanja Bernardka Prinčič, ki je pripravljala pito iz palačink z morsko-zelenjavnim nadevom kot glavno jed in sladke palačinke za sladico. Drugo mesto je pripadlo Nataliji Kete za koruzne palačinke s pikantno marmelado, ajdove palačinke z zelenjavno skuto in koruznim storžem ter narastek iz palačink s sladkim zeljem in mediteransko zelenjavo. Tretje mesto pa je osvojila Martina Gregorič z omletno potico z orehi, omleto z gobami ter palačinkami iz pirine moke, nadevanimi z marmelado in palačinkami z domačo skuto in pehtranom. Vse ostale tekmovalke pa so bile četrte. Prav vse so prejele lepe, praktične nagrade, prve tri pa še nagrade v skupni vrednosti 1000 €.

img_skupinska.jpg