Že od ustanovitve podjetja pred več kot 23 leti postavlja Termo-tehnika z izjemno intenzivnim razvojem in sodelovanjem s strankami vedno nove standarde na področju sanitarnih toplotnih črpalk. Termo-tehnika je vodilni in največji slovenski izdelovalec toplotnih črpalk, ki vsako leto povečuje tudi delež izvoza na zelo zahteven evropski trg.

Svoje izdelke so testirali na najbolj priznanem evropskem inštitutu WPZ (Wärmepumpen Test Zentrum) na NTB Buchs, ki ga je certificiral tudi EHPA (European Heat Pump Association, katerega član je tudi Termo-tehnika). Rezultati meritev so bili odlični. Po besedah direktorja Bogdana Kronovška so bili v podjetju izjemno zadovoljni, celo malo presenečeni, saj so jih rezultati meritev v kar nekaj kategorijah uvrstili na prvo (!) mesto v Evropi. Pomembno je tudi to, da so se rezultati meritev praktično popolnoma ujemali z meritvami, ki jih v Termo-tehniki redno izvajajo v domačem laboratoriju. Domače meritve so se od meritev švicarskega inštituta razlikovale le za slaba 2 odstotka.

Novi paradni konj podjetja

Njihov nov paradni konj je toplotna črpalka Kronoterm TČ2 VZRT/E - 321 ECO NT, ki je bila testirana v več kategorijah in se je v vseh kategorijah izkazala kot zelo dobra oziroma najboljša, saj je dosegla ali presegla rezultate doslej izmerjenih toplotnih črpalk. Po COP (učinkovitosti) je enakovredna priznanemu avstrijskemu proizvajalcu (do sedaj prvi na seznamu), ki slovi po zelo učinkovitih napravah, v drugih kategorijah pa ga prekaša. Nova toplotna črpalka ima manjše toplotne izgube, večjo zalogo tople vode, nižjo hrupnost in je, kar je mogoče še pomembnejše, veliko varnejša, saj ima zunanji plaščni kondenzator, ki ni v stiku z vodo in jo segreva posredno. Poleg izredne učinkovitosti novo generacijo odlikuje še napredni inteligentni krmilnik Optitronic, ki lahko v določenih izvedbah toplotno črpalko poveže s kar tremi različnimi dodatnimi viri segrevanja vode in priključitvijo na hišno sončno elektrarno za še večji prihranek in svobodo.

Funkcionalnost in učinkovitost tovrstnih naprav je prvotnega pomena, vendar je ergonomija in vizualna predstavitev izdelka vse pomembnejša tudi, ko gre samo za izdelek, ki ga postavimo v kurilnico ali klet. Zato so v Termo-tehniki pri oblikovanju nove generacije sanitarnih toplotnih črpalk zaprosili za pomoč priznanega slovenskega industrijskega oblikovalca profesorja Janeza Smerdelja. Rezultat sodelovanja je sodobno in všečno oblikovanje, ki tudi po tej plati uvršča izdelek med najuglednejše in priznane toplotne črpalke v Evropi.

Ta uspeh predstavlja Termo-tehniki še večjo prednost in predvsem zagon za še večji prodor na evropski trg. Omenjeno toplotno črpalko izdelujejo serijsko za izvoz že dobrega pol leta, za slovenski trg pa bo na voljo od aprila, je dejal direktor Bogdan Kronovšek.