Vzhod, ki zgodovinsko gledano vodi na tekmah All Star s 37:26, je imel še nekaj razpoloženih košarkarjev: Carmelo Anthony iz New Yorka je zadel osem trojk in dosegel 30 točk, najboljši igralec lige LeBron James je zbral 22 točk, Paul George pa 18. Na drugi strani sta izstopala Kevin Durant iz Oklahome Cityja ter Blake Griffin, član LA Clippers, ki sta dosegla po 38 točk.

Vzhod je v tretji četrtini zaostajal že za 18 točk, vendar se je dve minuti pred koncem tekme približal na dve točki zaostanka, srečanje pa nato zaključil z delnim izidom 10:0. S skupno 318 doseženimi točkami sta ekipi izboljšali dosedanji rekord iz leta 1987, ki je bil 303 točke.

Kyrlie Irving je imel ob 31 točkah še 14 podaj, samo v zadnji četrtini pa je dosegel 15 točk. "Postati MVP med takimi zvezdniki je velika čast. Danes smo imeli v ekipi kar nekaj MVP," je dejal Irving, LeBron James pa je dodal: "Želeli smo zmagati, porazov na teh tekmah imam že dovolj."

Zabavna prireditev je vrhunec doživela med odmorom, ko je na prizorišče prišel glasbeni zvezdnik Pharrell Williams. Skupaj še z nekaterimi glasbeniki je košarkarje vzpodbudil, da so skupaj zapeli "Vse najboljše" legendarnemu košarkarju Billu Russellu, ki je praznoval 80. rojstni dan. Po poročanju ameriških medijev so se igralci bolje odrezali v košarki kot petju.

Na parketu je bil najbolj spektakularen Blake Griffin, ki je znan po močnih zabijanjih. V prvih enajstih minutah je žogo osemkrat zabil skozi obroč in tako gledalcem vsaj malo izboljšal slab priokus, ki jim je ostal po neatraktivnem tekmovanju v zabijanju en večer prej. Spremenjen format tega tekmovanja - merili so se po trije igralci na vsaki strani - ni navdušil.

Del vikenda All Star je bil tudi najboljši slovenski košarkar Goran Dragić. V soboto je nastopil v tekmovanju košarkarskih spretnostih in skupaj z Reggijem Jacksonom izpadel po predtekmovanju. Ljubljančan je povedal, da se je v New Orleansu zelo zabaval. "Prvič v karieri sem bil na vikendu All Star in te tri dni si bom za vedno zapomnil. Bilo je zabavno, spoznal sem veliko novih ljudi, skratka nepozabna izkušnja," je dejal Dragić.

S spretnostnim poligonom sta najhitreje opravila Damian Lillard in Trey Burke, v metanju trojk je slavil Italijan v dresu San Antonia Marco Bellineli, v zabijanju pa John Wall (Washington).