Zgodnja ura današnje smukaške preizkušnje za alpske smučarke na olimpijskih igrah v ruskem Sočiju je v črnjanska gostišča privabila več ljudi kot ponavadi. Med drugim tudi v Kava bar Urška, katerega lastnik je Tinin bratranec in zvesti navijač Klemen Pušnik. Danes so gostišče za goste odprli nekoliko prej, počasi se je nabralo vse več gostov, s katerimi so nato skupaj spremljali tekmo in se veselili Tinine zmage.

Zase je Pušnik povedal, da je že zjutraj vedel, da se bo danes zgodilo nekaj pomembnega. Ob Tininih prvih izjavah, da je bila tudi njena prva tekma v življenju smukaška tekma, pa se je spomnil otroških časov, ko je prav to prvo tekmo organiziral skupaj z drugimi za domačo hišo in na tisti tekmi je zmagala Tina. "Vse se je vrnilo v čas nekaj let nazaj, to je neverjetna zgodba!" je dejal Pušnik.

Mama tekmo spremljala v službi, ob zmagi je obnemela

Tinina mama Sonja Maze je tekmo spremljala delovno, v službi, kjer so skupaj s sodelavci spremljali rezultate, pri tem pa so imeli nekaj težav s prenosom slike. Sodelavci so jo po osvojeni zmagi presenetili s torto. Kot je povedala, bo več časa za spontano veselje popoldne doma v Črni na Koroškem, ko bo imela tudi čas, da si ogleda posnetek tekme in prebere vsa prejeta SMS-sporočila in čestitke ter odgovori na klice.

Hčerkinega uspeha je zelo vesela. Kot je dejala, je vedela, da Tina to zmore in zna, vseeno pa je ob doseženi zlati olimpijski kolajni obnemela. Povedala je tudi, da se z možem in s prijatelji prihodnji teden odpravlja v Soči. Meni, da bo Tini v pomoč, če bodo blizu nje, noče pa napovedovati rezultatov na prihodnjih tekmah. V Tino verjame in ve, da bo na prihodnjih tekmah, razbremenjena pritiskov, še bolj sproščeno nastopala. "Jaz verjamem, da še zna kaj pokazati," je povedala mama Tine Maze.

V Črni Tino čaka največji sprejem do sedaj

Danes so se navsezgodaj v gostišču v Črni, ki mu po domače rečejo Pri Pumpasu, zbrali tudi navijači Tine Maze iz Fan cluba Črna na Koroškem, ki njeno smučarsko pot spremljajo že od vsega začetka. Kot je povedal eden od članov Branko, ji bodo ob vrnitvi v Črno vnovič izročili lep šopek, še naprej pa jo bodo spremljali na tekmah po Evropi.

Sprejem za Tino pa že načrtuje tudi črnjanska županja Romana Lesjak, ki je povedala, da bo ta letos zagotovo najveličastnejši doslej. Zelo vesela je za Tino, ker je dosegla svoj življenjski cilj, hkrati pa je, tako kot ostali Črnjani, nanjo zelo ponosna.

V Črni na Koroškem, ki se je v preteklosti začasno že tudi preimenovala v Tino na Koroškem, se praznovanje nadaljuje, tudi ob zvokih črnjanskih harmonikarjev, zvečer pa gostilničarji pripravljajo tudi spremljanje uradne podelitve medalj.