Zaradi tople fronte je bil ogrožen tudi prvi moški trening smuka za suprekombinacijo to dopoldne, a bodo preizkus prireditelji uspeli izpeljati. Moška tekma je na sporedu v petek.

Toplo vreme ponagajalo tudi deskarjem

Potem ko so prireditelji olimpijskih iger v Sočiju zaradi pretoplega vremena kvalifikacije deskarjev v snežnem žlebu sprva odpovedali, so zdaj sporočili, da te vendarle bodo na sporedu, kot je bilo sprva predvideno, torej ob 11. uri po slovenskem času. Na startu bosta tudi Tim-Kevin Ravnjak in Jan Kralj. Ob 11. uri bo nastopilo prvih dvajset deskarjev, dve uri pozneje naslednjih 20. Mnogi tekmovalci, med njimi tudi favorit za zmago, Američan Shaun White, so se že nekaj dni pritoževali nad slabo urejenimi progami, ki so jih začele načenjati predvsem visoke temperature.

Vreme ne preseneča

Čeprav se morda vsi športniki, še posebej tisti, ki na tekaških smučkah lovijo ravnotežje na razmehčanem snegu ali pa se izogibajo padcem na ne najbolj utrjenem doskočišču skakalnic, ne bi strinjali, so ruski vremenski strokovnjaki povsem zadovoljni z vremenom v Sočiju. Popolnoma se namreč drži njihovih napovedi.

Vreme ne preseneča, je glavna ugotovitev prvih dni olimpijskih iger. Kot je pojasnil Roman Vilfand, vodja meteorološkega centra za področje olimpijskega mesta, je popolnoma takšno, kot so ga napovedali pred začetkom velikega dogodka.

"Lahko rečemo, da je vreme povsem v skladu z napovedmi. Vse, kar se z vremenom dogaja v Sočiju, je povsem jasno, naše napovedi pa so izredno točne," se je pohvalil Vilfand.

Točne vremenske napovedi seveda niso naključje. Del ogromnega proračuna za igre so namreč Rusi namenili tudi vrhunski opremi, ki takšne napovedi omogoča, imajo pa tudi kadrovsko močno podporo pri projektu napovedovanja vremena za širšo regijo olimpijskega dogajanja.