Hokejisti Bostana so tekmo bolje začeli in po prvem delu vodili z 2:0. Gostje so se vrnili v igro in v 49. minuti je Jeff Carter tudi s pomočjo Kopitarja poskrbel za izenačenje. Veselje igralcev iz mesta angelov pa je bilo kratko, saj je le 18 sekund kasneje Brad Marchand poskrbel za novo vodstvo gostiteljev in tudi za končni izid.

Vratar Los Angelesa Jonathan Quick je bil po zadnjem golu deležen blage kritike, a jo je tudi Kopitar takoj zavrnil: "Tukaj ne gre za njegovo napako. Dobili smo gol z igralcem manj in tudi gol, ko smo imeli na ledu številčno prednost. Mislim, da to nima nobene veze s Quickom." Prav pri prvem golu je Marchand osmešil kralje, ko je ob igralcu manj najprej preigral Kopitarja, nato pa spretno ugnal Quicka, ko je bil pred nasprotnim golom sam. Štirje hokejisti v belih dresih, tudi Hrušičan, pa so ga nemočno gledali.

Skupaj je bilo odigranih sedem tekem. Presenetljiva je bila visoka zmaga Floride s 5:1 na gostovanju pri vodilni ekipi zahoda Pittsburghu, ki je doma izgubil po več kot dveh mesecih. Dva gola, tudi ob igralcu manj, je dosegel Drew Shore, Jesse Winchester je vpisal kar tri podaje. Ostali izidi: New York Islanders - Philadelphia Flyers 4:3, Detroit Red Wings - St. Louis Blues 1:4, Phoenix Coyotes - Toronto Maple Leafs 2:4, Nashville Predators - Dallas Stars 4:1, San Jose Sharks - Calgary Flames 3:2.

Epilog pa je doživel tudi množični pretep z 18. januarja na tekmi med Vancouvrom in Calgaryjem. Vodstvo lige je sporočilo, da je trener Vancouvra John Tortorella dobil 15-dnevni suspenz in ekipi ne bo na voljo do 2. februarja oziroma šest tekem in za to obdobje tudi ne bo prejel plače. Trener Calgaryja Bob Hartley pa je bil kaznovan s plačilom 25.000 dolarjev.

Tortorella je bil kaznovan s suspenzom, ker je v prvem odmoru v prvi tretjini skušal priti do Hartleyja in mu povedati svoje mnenje o dogajanju na ledu. Že v uvodu tekme je Hartley namreč na led postavil takoimenovano četrto peterko, ki je "zadolžena za red na igrišču". Tortorella je na to odgovoril s svojimi "pretepači" in v nekaj sekundah je izbruhnil množični pretep, sodniki pa so spisali kazni za 152 minut.