V drugo vožnjo se ni uvrstila Maruša Ferk, druga Slovenka na tekmi, ki je dosegla 50. čas.

Tina se na drugi progi ni znašla najbolje

Osemnajstletna Mikaela Shiffrin, svetovna slalomska prvakinja in dobitnica malega kristalnega globusa v minuli sezoni, je s skoraj popolnim nastopom prepričljivo vodila po prvi vožnji. Nemka Maria Höfl Riesch je edina zaostala manj kot sekundo (+0,90), tretji pa sta bili Frida Hansdotter in Avstrijka Marlies Schild (+1,09). Tina Maze je bila šesta (+1,44). Črnjanka je nastopila četrta po vrsti in na koncu manj kot pol sekunde zaostajala za zmagovalnimi stopničkami.

V finalu je padal dež s snegom, ob progi Hermanna Maierja pa je iz bližnjega Salzburga prišel tudi slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl. Tina Maze se na drugi progi ni znašla najbolje in je večji del proge izgubljala v primerjavi z najboljšimi. Sklepni del, ko je nadoknadila nekoliko časa, ji ni prinesel bistvenega napredka in je zdrsnila iz deseterice.

Prepričljiva zmaga Shiffrinove

Dvoboj med veteranko Schildovo in najstnico Shiffrinovo, ki sta v tej sezoni pred Flachauom dobili po dva slaloma, je bil pričakovan. Tekmovalki loči 14 let, na peti tekmi v tej disciplini pa je bila Schildova tista, ki je v finalu napravila veliko napako in se je morala vračati po strmini, da je pravilno prevozila vratca, ki jih je pred tem zgrešila. Schildova, ki je v Lienzu slavila 35. slalomsko zmago in s tem prešla na prvo mesto večne lestvice, je bila na koncu zadnja med uvrščenimi na 26. mestu z skoraj šestimi sekundami zaostanka za zmagovalko (+5,84).

Zmago pred okrog 12.000 gledalci je prepričljivo slavila Shiffrinova in zabeležila sedmo zmago v pokalu v karieri, vse v slalomih. S tem si je prislužila tudi največji delež denarne pogače na tekmi z največjim nagradnim skladom v pokalu med smučarkami v višini 125.000 evrov.

Mazejeva ostaja na šestem mestu

Za njo sta se zvrstili Švedinji, četrta pa je bila Höfl-Riescheva (+1,40). Slednja je povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Ima 781 točk, Avstrijka Anna Fenninger, ki v slalomu ne nastopa, pa je na drugem mestu ostala pri 709 točkah. Tina Maze je šesta (533).

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v italijanski Cortini d' Ampezzo, kjer bo v soboto ob 10.30 smuk, v nedeljo pa ob 11.45 še superveleslalom.