Slab mesec pred začetkom olimpijskih iger v Sočiju je alpska smučarka Tina Maze dobila novega trenerja. Sodelovala bo namreč s Švicarjem Maurom Pinijem. Tina Maze je bila novice izjemno vesela, saj je bila včeraj polna vtisov z družbenih omrežij, ki so ji dali celo navdih, da je napisala pesem.

Massi nam je večkrat potrdil, da je aktivno iskal trenersko rešitev, saj Walter Ronconi in Tina Maze tudi po več mesecih sodelovanja nista našla skupnega jezika. Da sredi sezone v olimpijskem letu ni preprosto najti prostega trenerja, je povsem jasno. Na prvi pogled je Massi našel primerno rešitev.

Mauro Pini je namreč nekakšen strokovnjak za delo v zasebnih oziroma majhnih ekipah. Na začetku svoje trenerske poti je namreč deloval na Novi Zelandiji, potem pa je našel skupni jezik s špansko alpsko smučarko Mario Jose Riendo Contreras, nekdaj veliko tekmico in hkrati najboljšo prijateljico Tine Maze. Potem ko je Španko od belih strmin oddaljila poškodba, po kateri se nikoli več ni vrnila na pota stare slave, ki jih je doživljala z Maurom Pinijem, si je Švicar našel novo vrhunsko smučarko. To je bila Lara Gut, do katere je po naših informacijah prišel zato, ker je bil dober prijatelj z njenim očetom, ki ima v ekipi Lare Gut podoben status kot Massi v ekipi Tine Maze. Sodelovanje z Laro Gut je bilo na začetku uspešno, ločitev pa ni bila sporazumna. Lara Gut je namreč leta 2010 v enem od intervjujev povedala nekaj krepkih besed o Piniju, zaradi česar je bila kaznovana z dvema tekmama prepovedi nastopanja. Tedaj je bil namreč Pini glavni trener švicarske ženske reprezentance, na čelu katere je bil do leta 2012.

Preden se je usedel na položaj glavnega trenerja, je Pini sodeloval tudi z moškimi. Kot trener je najbolj odmevni uspeh dosegel, ko je bil del ekipe Didierja Defaga, ki je v Whistlerju pred štirimi leti postal olimpijski prvak v smuku.

Da je v ekipi Tine Maze italijanski jezik najpogostejši, bo ostalo tudi po prihodu Maura Pinija. Ta je bil namreč zadnji dve sezoni strokovni komentator švicarske televizije v italijanskem jeziku RSI. Po Liviu Magoniju in Walterju Ronconiju se torej obeta nova italijanska okrepitev slovenske ekipe.

»Pred nekaj dnevi sem prejel klic. Andrea Massi me je vprašal, ali sem na voljo. Bil sem malce presenečen, po drugi strani pa tudi počaščen. Predvsem bi se rad zahvalil trenutnima delodajalcema (Geobrugg in RSI, op. p.), ki sta mi omogočila, da sem postal trener Tine Maze,« je včeraj za ticinonews dejal Mauro Pini. Njegova izjava kaže na nove čase v ekipi Tine Maze tudi zato, ker so lahko dosedanji trenerji komunicirali z novinarji le prek Massija. Pini je očitno preveliko trenersko ime ali pa do včeraj še ni dobil Massijevih strogih internih pravil.