Kako ste doživeli vetrovno loterijo v Innsbrucku?

Normalna tekma brez živčnosti. Moja naloga ni, da spremljam veter in se odločam, kdaj bo kdo skočil, zato se s tem področjem skokov nima nobenega smisla ukvarjati. To je v pristojnosti žirije, ki je imela zelo težko delo. Vesel, da je bila tekma vendarle v Innsbrucku, saj je užitek skakati pred tako množico ljudi, ko v areni vse buči.

Ocena vašega skoka v edini seriji?

Bil je dober. V zraku sem razprodal še nekaj metrov. V primerjavi s tistim, kar sem naredil v Garmischu, sem zelo zadovoljen. Glede na to, da sem imel v prvem skoku še rezerve, zaradi majhnih razlik pa je bila tudi lepa priložnost za napad iz ozadja, sem si zelo želel še finalni nastop.

Po skoku v Innsbrucku ste bili bolj veseli kot v Oberstdorfu, kjer ste bili tretji.

Ker se mi je odvalil kamen od srca. V Innsbrucku si moral imeti srečo z vetrom in jaz sem je bil deležen, zato sem bil lahko zadovoljen.

V seštevku turneje ste napredovali za eno mesto, zdaj ste peti.

Še dvestotič bom ponovil, da še ni konec. Pred menoj je še ena tekma. Nato bomo potegnili črto in se pogovarjali o uvrstitvah.

Že v Innsbrucku ste se veselili nastopa v Bischofshofnu.

Posebna skakalnica, ki je popolno nasprotje Innsbrucka, zato je bilo treba spremeniti strategijo. Bilo je sicer nekaj težav s prilagajanjem, a imamo zdaj tudi v Planici podobno skakalnico z malo bolj položnim naletom. Da mi je bilo tukaj malo lažje, sem le priklical spomin na Planico. Naredil sem točno tisto, kar sem si želel. Stopnjeval sem kakovost svojih skokov. Letos sem prišel na zadnjo postajo turneje s precej boljšo formo kot lani. Zdaj si le želim, da te dobre občutke zadržim do tekme.

Z zmago v kvalifikacijah ste podžgali pričakovanja navijačev doma.

Zdaj mi še drugi nalagajo breme. Zmaga mi ne pomeni veliko, ker kvalifikacije za tekmo ne prinašajo veliko. Veliko več mi pomeni skok na črto 140 metrov. To me navdaja z optimizmom.

Kaj pa nagrada 2000 evrov?

Če že ponujajo takšno nagrado, se splača potruditi in jo vzeti. Denar gre tako kot kot vedno na varno na bančni račun, kjer pridno zbiram evre.

Je bil kvalifikacijski skok že podoben tistim, ki ste jih delali ob osvajanju kolajn na SP v Predazzu?

Da. Zelo blizu popolnosti. Smuči so bile postavljene drugače kot doslej, da sem ohranil več hitrosti za drugi del skoka.

Bi si upali uporabiti taktiko kot Ammann, da ne bi naredili nobenega skoka za trening in šli neposredno na tekmo?

Ne. Da izpustiš cel dan skakanja, potrebuješ ogromno samozavesti. A je tako dobro pripravljen, da si na krilih samozavesti to lahko privošči.

Kje so meje za vas?

Jih ni.