Zlasti v veleslalomu, ki je bil vedno njena paradna disciplina, je Mazejeva v tej sezoni pričakovala veliko več od 14. mesta, ki ga je v Lienzu osvojila včeraj. Najslabša v tej disciplini je bila 18. v Söldnu, v Beaver Creeku je bila 11., tretja je bila v St. Moritzu, 11. pa v Val d'Iseru. Časa za popravni izpit v disciplini, v kateri je minulo sezono sklenila z osvojenim malim kristalnim globusom, je vedno manj. Pred olimpijskimi igrami v Sočiju bo na sporedu le še veleslalom v Mariboru, nato pa sledita veleslaloma v Aareju in finale v Lenzerheideju.

Ne zaupa sebi in materialom, ob neuspehih pa težko najde motivacijo

"Mislim, da je bil vzrok za slabši veleslalom v tem, da nisem zaupala ne sebi ne materialom. Na tem snegu je bilo zelo težko najti pravi ritem in potem še en neuspeh zraven ob vseh teh, ki jih imam, tako da mi je v tem trenutku težko. Oba dneva sem bila prazna, ne vem, nimam rešitev, verjetno pa jih bo imel Massi, kot vedno. Če bi jo imela tu, bi verjetno stvari malo boljše obdelala," je bila po dveh dnevih v Lienzu poklapana slovenska šampionka.

"Enostavno mi je malo padlo dol, ker ne gredo stvari, kot bi si želela. Vsak dan mi je težko najti motivacijo po teh neuspehih. Mislila sem, da bom tukaj po tem počitku lahko eksplodirala in malo več pokazala, ampak včeraj, to, kar je bilo ..., ne vem, se ne poznam. Vem, zakaj tako smučam, ker si ne zaupam in dokler si ne bom zaupala tudi mislim, da ne bom boljše smučala. Da imamo težave v ekipi, veste. In tudi tam je treba veliko stvari popraviti, ne morem tako funkcionirati, če ne zaupam ljudem, ki so ob meni," izhoda iz trenutne krize ne najde 30-letna smučarka, v minuli zimi zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala, ter je le še enkrat potrdila porušeno kemijo v ekipi po odhodu italijanskega trenerja Livia Magonija.

Massi pri Tini pogreša več želje in energije

Težave je potrdil tudi vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi: "Danes in včeraj nobene energije, nobene želje. Za to imam en zelo enostaven pregovor: narediti en sistem je zelo težko, razbiti ga pa je zelo enostavno. Bomo videli, kaj bo. Imel sem narejen načrt, da bi se že danes odpravili v Santa Caterino oziroma v Bormio. Mogoče pa Tina hoče počivati, bomo pa šli narediti kakšen pregled, da bomo videli, če je vse v redu. To je to."

Kot ključno je kondicijski trener in partner Korošice izpostavil pomanjkanje želje: "Če tekmovalec nima želje, nimaš česa narediti, lahko se obesiš na tisti 'štrik' tam zgoraj. Ni vse v mišicah in treningu, večina stvari se dogaja v glavi. En razlog je sigurno v tem, da nismo imeli treninga, vendar pa, kot me poznate, nikoli ne iščem izgovorov, je pa res, da smo bili edini, ki nismo trenirali, kar smo tudi plačali."

Massi je ob tem še dodal: "To zame ni novo, sem že bil v tej situaciji. S Tino Maze sem že 12 let in ne le eno leto, pot ni vedno ista, ni kot garmin, tekmovalec se razvija, osebnosti se razvijajo, ni vedno isto, ni vedno, da ena plus ena da dva. Težko je."

Na današnjem slalomu je zmagala Avstrijka Marlies Schild, drugo mesto je zasedla Američanka Mikaela Shiffrin, tretje pa Nemka Maria Höfl-Riesch. Mazejeva je slalomsko preizkušnjo končala na 15. mestu z zaostankom 3,01 sekunde, sobotno veleslalomsko pa na 14. mestu. Od vodilne tekmovalke jo v skupnem seštevku v tem trenutku loči 169 točk.