Dvaintridesetletna Schildova je dosegla 35. zmago na slalomskih tekmah za svetovni pokal in na večni lestvici prehitela legendarno Švicarko Vreni Schneider.

Slovenijo je v finalu znova zastopala le Mazejeva, ki pa ni bila konkurenčna najboljšim. Črnjanka se je tako kot na sobotnem veleslalomu na progo podala kot prva. S prvo vožnjo je opravila brez kakšnih vidnih napak, a precej zadržano ter nič kaj napadalno, kot je bilo to videti pri nastopih njenih tekmic. Mazejevi je nekoliko bolje uspel spodnji del proge, tako da je nazadnje pristala na 14. mestu, medtem ko se je najbolje odrezala Američanka Mikaela Shiffrin. Na prvi progi je 22 stotink zaostala Švedinja Maria Pietilä-Holmner, 25 pa Avstrijka Kathrin Zettel. Poleg Mazejeve sta bili na startu še dve Slovenki - Maruša Ferk s startno številko 41 in Ana Bucik (59), ki pa se nista prebili v drugo vožnjo. Prva je zasedla 44., druga pa 46. mesto.

Mazejeva je v drugo poskušala zmanjšati zaostanek 1,58 sekunde za vodilno po prvi vožnji. Tudi tokrat na poti ni naredila večjih napak, a ji smuči niso stekle po željah, tako da je v primerjavi s takrat vodilno Francozinjo Anne-Sophie Barthet zaostajala čez celotno progo. Ob prihodu čez ciljno črto se je ob njenem imenu izpisala številka +0,88, ki jo je popeljala na šesto mesto ter na končno 15.

Höfl-Riescheva s tretjim mestom prevzela vodstvo v skupnem seštevku

Še do ene zmage je prišla Avstrijka Schildova, ki se je na najvišjo stopničko povzpela s šestega mesta po prvi vožnji. Z 41. stotinkami zaostanka je drugo mesto zasedla vodilna po prvi vožnji Shiffrinova, po odstopih Zettlove in Pietilä-Holmnerjeve pa se je na tretje mesto povzpela Nemka Maria Höfl-Riesch.

Höfl-Riescheva bo ob zmagovalki najbolj zadovoljna ob koncu starega leta. Z osvojenimi 60 točkami je namreč s skupno 611 točkami prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Nemka je za dve točki prehitela tekmovalko iz Liechtensteina Tino Weirather ter za 14 točk Avstrijko Anno Fenninger, ki sta slalom v Lienzu izpustili. Najboljša Slovenka Tina Maze je s 442 točkami na petem mestu skupno.

V slalomskem seštevku vodi Shiffrinova (202) le dve točki pred Schildovo, tretja je Švedinja Frida Hansdotter (152). Mazejeva je na sedmem mestu z 90 točkami.