Španec Fernando Alonso (Ferrari), najresnejši kandidat za skupno drugo mesto v SP, je bil šesti. Lewis Hamilton (Mercedes), ki dve dirki pred koncem za njim zaostaja 42 točk in ima še nekaj teoretičnih možnosti, da ga prehiti, pa je dosegel peti čas.

Tretji v skupnem seštevku Finec Kimi Räikkönen (Lotus) v sezoni 2013 ne bo več nastopal, ker so mu ta teden operirali poškodovano hrbtenico, namesto njega je v ZDA Finec Heikki Kovalainen, ki si je privozil osmo startno mesto.

Sezona formule 1 2014 brez dirk v Mehiki, New Jerseyju in Koreji?

Čeprav je na začasnem koledarju svetovnega prvenstva formule 1 za sezono 2014 kar 22 dirk, naj bi tudi v naslednjem letu izvedli samo 19 preizkušenj. Kot poroča strokovna revija Auto, motor und sport, bodo zaradi finančnih težav začasno iz koledarja umaknili dirke v Mehiki, Južni Koreji in v New Jerseyju.

Preizkušnji v Mehiki in New Jerseyju sta na koledarju sicer novinki, Fia pa je, ko je na septembrskem zasedanju v Dubrovniku sprejela načrt za sezono 2014, obe dirki označila z zvezdico, kar pomeni, da ob sprejetju koledarja njuna izvedba še ni bila povsem zanesljiva. Po poročanju revije Auto, motor und sport se je zdaj bojazen, da teh dirk ne bodo mogli izpeljati, uresničila.

V koledarju pa ostaja še ena novinka na sceni formule 1, dirka v olimpijskem Sočiju. Rusija bo kot prirediteljica dirk formule 1 zamenjala Indijo.

Po poročanju revije naj bi prišlo tudi do sprememb vrstnega reda dirk. Po novem tako zadnja preizkušnja ne bo brazilska, temveč tista v Abu Dabiju, poleg tega naj bi sezono skrajšali za dva tedna: namesto prvotno predvidene zadnje dirke konec novembra naj bi se sezona končala že sredi novembra prihodnje leto.