Slovenske rokometašice so po pričakovanem porazu na Švedskem danes nekoliko nepričakovano na kolena položile Srbkinje in na svoj račun vknjižile prvi par točk. Naslednjo preizkušnjo bodo imele 26. ali 27. marca prihodnje leto, ko se bodo v gosteh pomerile s Švicarkami.

Izbranke slovenske selektorke Marte Bon se niso zgolj enakovredno upirale Srbkinjam, še več, favorizirane tekmice so vseskozi imele v svoji oblasti. Z zagrizeno igro v obrambi in dokaj tekočo v napadu so si v 15. minuti priigrale prednost dveh golov (9:7), predvsem po zaslugi zadetkov Line Krhlikar in Tamare Mavsar.

A ključ do uspeha je bila dobra igra v obrambi in bravurozne obrambe Sergeje Stefanišin, nebogljena pa je bila tudi prva zvezdnica Srbkinj, tudi nekdanja igralka Krima, Andrea Lekić.

O dobri obrambi slovenskih igralk zgovorno priča dejstvo, da med 9. in 21. minuto sploh niso prejele zadetka, v tem času pa so tekmicam ušle na štiri gole (11:7). Najvišje vodstvo so si priigrale v 28. minuti, ko so povedle s 16:11, na odmor pa odšle s +4 (16:12).

V začetku drugega polčasa sta obe ekipi uprizorili festival napak, v teh okoliščinah pa so se bolje znašle Slovenke in po dobrih petih minutah prek Alje Koren povišale na 17:12. Najvišje vodstvo so dosegle v 46. minuti, po dveh zaporednih golih Ane Gros so povedle s 23:15.

Srbkinje, ki so bile v uvodnih dvajsetih minutah drugega polčasa povsem nebogljene, so iz igre prvič zadele v 49. minuti, v zadnjih desetih minutah pa vendarle pokazale nekaj več volje. V 52. minuti so prepolovile zaostanek (23:19), Slovenke pa ni zajela panika. S pravočasnimi goli Krhlikarjeva Korenove so vendarle strle odpor kakovostnih tekmic, kar je lepa spodbuda pred naslednjimi kvalifikacijskimi tekmami.