Čeprav sta kapetan nogometašev Maribora Marcos Tavares in njegov namestnik Aleš Mertelj še po porazu v Kopru z 1:2 pred novinarji zatrjevala, da igralci in trener Ante Čačić govorijo isti jezik, torej so na isti valovni dolžini, je bila realnost drugačna. Ni materialnih dokazov, da bi igralci bojkotirali trenerja, a glede na to, kakšna je bila govorica telesa, so se že po desetih minutah tekme na Bonifiki sumi vsaj okrepili, da je izgubil zaupanje nogometašev in vodstva kluba s športnim direktorjem Zahovićem na čelu. Ko je Tavares v 90. minuti dosegel gol, sploh ni dvignil roke v znamenje veselja, ekipa pa ni hitela po žogo v mrežo, da bi čim prej lovila izenačenje v preostalih treh minutah.

Po tekmi je Zlatko Zahović mimogrede navrgel: »Jutri je nov dan, a stvari so bolj kot ne jasne.« Ni bilo dvomov, da je poraz sodu izbil dno. Čačić je bil dejansko zamenjan že glede na izid ob odmoru (0:2) v Kopru, med katerim je bilo v garderobi Maribora ob obisku Zahovića zelo glasno. Po koncu tekme odpisani 60-letni Zagrebčan sploh ni stopil pred rekordno število novinarjev za klubske tekme na Bonifiki, zato je bilo le še vprašanje časa, kdaj bo klub uradno objavil neizbežno slovo, ki je posledica slabega izkupička na zadnjih sedmih tekmah: 1 zmaga, 2 remija in 4 porazi. Po (ne)prespani noči, saj se je moštvo iz Kopra vrnilo ob 2. uri zjutraj, je klub včeraj že pred kosilom objavil sporazumno prekinitev sodelovanja, ki se je začelo 5. junija. Klub namreč zaradi poglobitve rezultatske krize potrebuje nov zagon in energijo pred nadaljevanjem sezone z napornim tednom. Že v četrtek ga čaka v gosteh tekma evropske lige z Wiganom, v nedeljo pa v Ljudskem vrtu gostuje Olimpija. »Ko se zabrede v rezultatsko krizo, se moramo vsi vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika. In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami,« je od odhodu iz Ljudskega vrta dejal Ante Čačić.

Včerajšnji regeneracijski trening v deževnem nedeljskem dopoldnevu je vodil pomočnik Saša Gajser. Ime novega trenerja, ki bo verjetno Slovenec, bo morda znano danes. Prvi Zahovićev favorit je Ante Šimundža (trenutno trener Aluminija), s katerim naj bi že navezal stik. V javnosti krožijo še priimki Prašnikar, Miklavič, Kek... Zahović je sicer človek presenečenj. Morda je začasna rešitev, da se na klop usede kar sam, saj ima tudi najvišjo možno trenersko izobrazbo.