Tretje mesto je v 186,8 kilometra dolgi etapi zasedel Španec Alejandro Valverde; zaostal je minuto in dve sekundi. Daniel Moreno, ki je pred tem kolesaril v rdeči majici, je zaostal še mnogo več, tako da je moral predati skupno vodstvo. V skupni razvrstitvi ima zdaj Horner 43 sekund prednosti pred Nibalijem ter 53 sekund pred Ircem Nicolasom Rocheom.

Jani Brajkovič, skupaj z Jacobom Fuglsangom glavni Nibalijev pomočnik, je zaostal točno pet minut in zasedel 30. mesto, Grega Bole je bil slabši. V skupnem seštevku Belokranjec zaseda 28. mesto, njegov zaostanek za vodilnim znaša devet minut in 29 sekund.

Horner, že zmagovalec letošnje tretje etape, bo letos oktobra dopolnil 42 let. V karieri je že imel nekaj lepih uspehov, bil na največjih dirkah vedno kandidat za visoka mesta, toda to, kar mu uspeva letos na Vuelti, je nekaj neverjetnega. V deseti, izredno zahtevni etapi, je skupino najmočnejših kolesarjev na dirki napadel 4,5 kilometra dolgega, strmega zaključnega vzpona, napadu najstarejšega kolesarja z etapno zmago in majico vodilnega na največjih dirkah pa ni bil kos nihče.

"Nisem mu mogel slediti, bil je neverjeten. A sem z zelo težko etapo, ki je potekala po veliki vročini, vseeno zelo zadovoljen, čeprav bi si seveda želel zmagati. Dobil sem nekaj sekund v boju z mojimi rivali. Jutri se moram ob prostem dnevu spočiti, nato pa nadaljevati z dobrimi vožnjami. Mislim, da se mi forma vzpenja," je dejal drugouvrščeni Nibali, ki očitno ne misli, da bi lahko Horner zdržal v majici vodilnega. do konca.