Slabe se je v petek odločil za 15 igralcev, ki bodo nadaljevali priprave na septembrsko EP. Delo so mu otežili kar igralci sami, kajti med dvaindvajseterico, kolikor jih je poklical na prvi del priprav, ni bilo igralca, ki ne bi na treningih in tudi na do zdaj odigranih prijateljskih tekmah dal svojega maksimuma.

Prvi strokovni mož reprezentance se je po posvetovanju s svojim strokovnim vodstvom odločil, da bo še naprej zaupal igralcem, ki so bili uspešni v kvalifikacijah za nastop na SP in v dodatnih kvalifikacijskih tekmah za uvrstitev na EP proti Hrvaški. Takrat je Slabe računal na šestnajst igralcev, tokrat pa na njem ni več Jana Brulca in Jana Klobučarja, zato pa je edini novinec Jan Planinc, ki je predlani že igral na evropskem prvenstvu.

Slovenija bo vse tekme igrala ob 17. uri

Izbrana petnajsterica odbojkarjev se bo zbrala v nedeljo, ko bo imela v Mariboru že dva treninga. Od četrtka do sobote bo nato slovenska reprezentanca v Hočah gostila do zdaj najmočnejši odbojkarski turnir v Sloveniji, saj bodo na njem nastopile reprezentance Bolgarije, Kanade in Danske. Slovenija bo vse tekme igrala ob 17. uri.

Naslednji preizkušnji bodo med 6. in 9. septembrom imeli Slabetovi varovanci v Carigradu, kjer bodo igrali dve prijateljski tekmi s Turki, za konec pa jih 12. in 13. septembra čakata še tekmi proti reprezentanci Belgije. Ena tekma bo na Ravnah, ena pa v Mariboru.