»Nikakršnega dokaza ni, da bi bila smrt Monteitha karkoli drugega kot tragična nesreča,« je povedala mrliška oglednica Barbara McLintock. 31-letnega igralca so v soboto našli mrtvega v hotelski sobi v Vancouvru.

Oglednica je dodala, da sicer primer še raziskujejo, zato več informacij v zvezi z zvezdnikovo smrtjo ni razkrila. Policija je namreč po poročanju francoske tiskovne agencije AFP prepričana, da Monteith v času, ko je vzel zanj usodni odmerek, ni bil sam.

Zlorabe drog ni skrival

Zlorabe drog igralec ni skrival – v enem od intervjujev je celo povedal, da se je z drogami srečal že, ko je bil star 13 let, šest lest kasneje pa se je prvič odpravil na odvajanje. Tja je šel tudi marca letos, a zdravljenje očitno ni bilo uspešno.

Igralec je bil v zvezi soigralko iz Gleeja Leo Michele, ki mu je stala ob strani v času odvajanja od drog. »Ljubim in podpiram ga, zelo ponosna sem nanj zaradi te odločitve,« je pred meseci dejala za revijo People.

Njeni predstavniki so v torek v sporočilu za javnost zaprosili medije, naj v za igralko težkih časih spoštujejo njeno zasebnost ter zasebnost igralčeve družine.