Ni znakov kaznivega dejanja

Po poročanju ameriških in kanadskih medijev so njegovo truplo našli v soboto po krajevnem času v sobi v 21. nadstropju hotela Fairmont Pacific Rim v središču Vancouvra.

Truplo so odkrili, potem ko je hotelsko osebje vstopilo v njegovo sobo, saj se ni pravočasno odjavil iz hotela. Po navedbah policije ni znakov, da bi šlo za kaznivo dejanje. Domnevajo tudi, da je bil v času smrti sam v hotelski sobi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tragična izguba

Novico o njegovi smrti je potrdila tudi igralčeva tiskovna predstavnica. »Šokirani smo in žalostni po tej tragični izgubi,« je dejala za ameriški časnik USA Today.

V kanadski provinci Alberta rojeni Monteith je od leta 2009 v televizijski seriji Glee, mešanici komedije in mjuzikla, ki jo predvajajo na ameriški televiziji Fox, upodabljal Finna Hudsona, lomilca src in igralca šolske nogometne ekipe.

Adam Shankman, ki je v zadnjih treh sezonah režiral po eno od epizod nanizanke, je za CNN povedal, da sta v soboto zjutraj s Coryjem govorila o tem, da bi priletel v Kalifornijo, saj si je želel smučati na vodi. »Bil je lepilo nanizanke,« je dejal in dodal, da je vedno lepo sprejel nove člane ekipe – gostujoče ali stalne.

Zlomljena srca

Dot-Marie Jones, ki v nanizanki igra trenerko, je na twitterju zapisala: »Ostala sem brez besed. Zlomilo mi je srce. Cory ni bil le dober prijatelj, ampak tudi čudovit človek, ki ga bom vedno nosila v srcu.« Brez besed je ostala tudi kantri zvezda Taylor Swift. »Brez besed. In zaradi najhujšega možnega razloga.«

Igralka Kat Dennings je zapisala, da še vedno ne more dojeti, kaj se je zgodilo. »Tragična, tragična izguba mladega, talentiranega človeka.« Igralka Zooey Deschanel pa je zapisala, da je zelo tragično, da se je kaj takega zgodilo tako mlademu in nadarjenemu človeku. Prek twitterja se je mlademu igralcu poklonilo še veliko drugih hollywoodskih zvezdnikov, ki so mu povečini zaželeli miren pokoj, izrekli pa so tudi sožalje njegovi družini.

Nadarjen igralec in izjemen človek

Producenti Gleeja pa so medtem izdali skupno izjavo: »Tragična novica nas je globoko prizadela. Cory ni bil samo izjemno nadarjen igralec, ampak tudi izjemen človek. Z veseljem smo delali z njim, zelo ga bomo pogrešali.«

Monteith se je v preteklosti boril z zasvojenostjo od mamil, marca letos pa se je odločil za zdravljenje na kliniki za odvajanje, še poroča dpa.Težav z drogami ni skrival, leta 2011 je v intervjuju povedal, da je z drogami začel eksperimentirati, ko je bil star 13 let, po posredovanju mame in prijateljev pa se je šest let kasneje šel prvič zdravit.