Spomladi so bile razmere tako kritične, da ste napovedali odstop.

Do preobrata je prišlo, ko sva s sodelavcem Miho Uršičem našla rešitev v povezovanju s Parmo. Ker je tudi želja Parme, da ostanem na čelu kluba, ne razmišljam več o odstopu.

Kako bo potekalo sodelovanje Gorice in Parme?

Dogovorili smo se za najmanj štiriletno sodelovanje na vseh področjih. V ospredju sta seveda športno in finančno področje. V štiričlanskem upravnem odboru sva po dva predstavnika Gorice in Parme. Italijanski del sestavljata pravnica Silvia Serena in finančnik Dario Fracassi, ki je tudi osebni svetovalec predsednika Parme.

Sodelovanje s tujim klubom je novost v slovenskem prostoru.

Partnerja smo izbrali zelo pazljivo. Iz Italije sta se ponujali dve možnosti, ena je bila še iz Rusije. Odločitev za Parmo je pravilna, ker imajo zelo podobne poglede na nogomet kot mi, torej velik poudarek na strokovnem delu z mladimi igralci, ki jih nabirajo po vsem svetu.

Lokalno goriško okolje sodelovanju z Italijani ni naklonjeno.

V življenju vsi nikoli niso zadovoljni. Treba je bilo sprejeti odločitev, ki je preprečila bankrot kluba. Le od nas je odvisno, ali bomo ponujeno priložnost izkoristili.

Kako boste sestavili igralsko zasedbo?

Igralci, ki bodo prišli iz Parme, bodo posojeni, večina bo še naprej domačih. V ekipi bo 35 profesionalcev. Parma bo imela prva pravico, da kupi igralce, ki so zanimivi za njih, vendar pod pogoji, ki vladajo na trgu.

Tudi zasedba strokovnega štaba bo kombinacija Italijanov in Slovencev.

Glavni trener bo Luigi Apolloni, nekdanji italijanski reprezentant. Pomočnika bosta Miran Srebrnič in Bruno Redolfi. Borut Mavrič bo trener vratarjev, strokovnjak za atletsko pripravo je Massimiliano Narddechia. Z ekipo bo sodeloval tudi Florjan Debenjak, ki bo trener druge ekipe, katero bomo gradili v povezavi s tretjeligašem iz Goriških brd.

S prihodom Parme se bo uredilo tudi finančno poslovanje.

Glavni investitorji v klub so sponzorji, ki nam jih je pomagala poiskati Parma. Proračun bo 1,5 milijona evrov, v tej vsoti niso upoštevani stroški za igralce iz Parme, ki so posojeni, ker jih bo plačeval italijanski klub. Plačani bodo dolgovi za nazaj.

Kako je z okrepitvami za prihodnjo sezono?

Prva okrepitev je 26-letni Portugalec Brandao. O drugih imenih še ne morem govoriti. Zasedba bo konkurenčna najboljšim v Sloveniji.

Iz vsake vaše besede je očitno, da ste velik optimist.

Zelo velik. Cilji so visoki, povezani s prebojem v evropske pokale in bojem za najvišja mesta. Prepričan sem, da bomo presenečenje prihodnje sezone.

V Kopru poskus z italijanskim trenerjem Vanolijem ni bil uspešen.

To nista primerljivi zgodbi, ker sta povsem različni. V primeru Gorice gre za povezovanje dveh klubov, medtem ko je bila v Kopru le povezava s trenerjem.

V Gorici ste bili vedno znani po tem, da ste imeli eno najboljših mladinskih šol v državi. Letos ste mladinski državni prvaki. Kako boste poskrbeli, da bodo mladi upi dobili priložnost ob kopici nogometašev iz Italije?

Gorica je rekorder po številu igralcev, ki smo jih usposobili za prodajo v tujino, kjer so nato tudi resnično igrali. Na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki je bilo v slovenski reprezentanci največ prav igralcev, ki so šli skozi goriški klub. Mladinsko šolo bomo ob sodelovanju s Parmo še nadgradili. V preteklosti ni bilo normalno, da smo po šest, sedem mladih igralcev vključevali v prvo ekipo. Takšne prakse v urejenih okoljih ni. Zdaj bodo priložnost resnično dobili najboljši, ki se jim s sodelovanjem s Parmo odpira velika priložnost za uveljavitev. In ne le nogometašem Gorice, ampak iz celotne Slovenije.