Na igrišču številka 3 se je včeraj okoli 14. ure začel dvoboj med Žemljo in favoriziranim Bolgarom, ki je znan tudi pod vzdevkom »Baby Federer«, v zadnjem času pa je precej pozornosti pritegnil tudi kot partner Marije Šarapove. Rusinja, ki je v sredo v Wimbledonu presenetljivo izpadla, je na tribuni budno spremljala dvoboj svojega izbranca z Žemljo.

Trenutno najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP (55. mesto) se je favoriziranemu 22-letnemu Dimitrovu dobro upiral, saj se po izgubljenem prvem nizu (4:6) ni predal in je drugi niz dobil po podaljšani igri s 7:6 (4).

V tretjem nizu je Bolgar Žemlji uspel v šesti igri odvzeti servis, prednost pa je zadržal do konca niza, ki ga je dobil s 6:3.

Trmasti Gorenjec pa se znova ni predal in je z dobro igro v četrtem nizu na svoj servis vselej povedel, dokler ni v 10. igri Bolgaru odvzel servisa in niz dobil s 6:4.

V odločilnem nizu je prvi zapretil Dimitrov, ko je imel v peti igri pri izidu 2:2 na servis Slovenca tri priložnosti za brejk, a se je Žemlja izvlekel in povedel s 3:2. Drugič se je Žirovničan znašel v težavah v 13. igri, ko je Dimitrov na servis Žemlje povedel s 30-0, a je naslednje štiri točke dobil Slovenec in povedel s 7:6. V naslednji, 14. igri pa je bil prvič blizu zmage Žemlja, ko je imel na servis Bolgara dve priložnosti za brejk, a mu ni uspelo dobiti odločilne točke in Dimitrov je izenačil na 7:7.

Žemlja danes hitro končal dvoboj

Nad Londonom so se malo zatem zgrnili temni oblaki in začelo je deževati. Pri vodstvu Žemlje z 9:8 je bil dvoboj zato prekinjen, nadaljeval pa se je šele danes.

Dimitrov je s težavo uspel dobiti prvo igro na svoj servis in izenačiti na 9:9, nato pa je Žemlja znova povedel z 10:9. Sledila je nova napeta igra na servis Bolgara, ki pa se je končala v korist najvišje uvrščenega Slovenca na lestvici ATP, ki se je tako prvič v karieri uvrstil v tretji krog turnirja v Wimbledonu, tam pa ga čaka 8. nosilec, Argentinec Juan Martin del Potro.

Wimbledon (M), 2. krog, preložena tekma:

Žemlja (Slo) - Dimitrov (Blg/29) 3:6, 7:6, 3:6, 6:4, 11:9