Znano je, da so pravila glede oblačenja igralcev v Wimbledonu zelo toga, saj jim še vedno dovoljujejo le povsem bele odprave. Da bo All England Club še vsaj nekaj časa vztrajal pri takšnih pravilih, je jasno tudi po včerajšnjem posredovanju organizatorjev turnirja v Wimbledonu, ki so po poročanju Daily Maila od najboljšega teniškega igralca vseh časov, Rogerja Federerja, zahtevali, da v nadaljevanju turnirja zamenja sojo športno obutev, saj je v prvem krogu igral z neprimernim parom čevljev - njegove superge so imele namreč oranžne podplate.

Pravila v Wimbledonu sicer od športnih opremljevalcev zahtevajo, da 90 dni pred pričetkom turnirja v pregled pošljejo športno opremo, ki jo bodo na igriščih uporabljali njihovi klienti, a ta pravila veljajo le za oblačila, ne pa tudi za obutev, zato lahko pride do takšnih zapletov kot letos.

Federer, ki je v Wimbledonu zmagal že sedemkrat, bo moral sedaj hitro najti rešitev nastalega problema, saj ga dvoboj drugega kroga čaka že danes popoldan. Glede na to, da je obutev poleg loparja najpomembnejši del opreme teniških igralcev, nad posredovanjem organizatorjev sicer vselej mirni Švicar zagotovo ni bil najbolj navdušen, podobna navodila o zamenjavi obutve pa so najverjetneje doletela tudi prvo nosilko ženskega dela turnirja, Sereno Williams, ki ima na športnih čevljih opremljevalca Nike prav tako nekaj oranžnih površin.

Tudi obutev Serene Williams ni povsem v skladu s pravili Wimbledona. (Foto: Reuters)