Ob tem s SZS niso posredovali dodatnih pojasnil, zakaj se je Ulaga odločil za takšno potezo. Dodali so le, da bo predsednik na vsa vprašanja v zvezi s to zadevo odgovarjal na torkovi novinarski konferenci. Poudarili so še, da do takrat izjav ne bo mogoče pridobiti.

"Bila sem zelo presenečena nad načinom in samim dejanjem predsednika. Gre za nezakonit ukrep v nasprotju s statutom zveze, saj presega predsednikove pristojnosti, določene v statutu. O tem sem že obvestila člane izvršilnega odbora, ki so zahtevali sklic seje za ponedeljek, ko bom dala tudi vsa pojasnila. Edini pristojen za mojo razrešitev je izvršilni odbor. Tako kot so me imenovali, me lahko tudi razrešijo, če bodo ocenili, da so razlogi za to," je dejala direktorica Kürner-Čadova, ki je bila šokirana s postopkom, kako so jo obvestili o začetku postopka izredne odpovedi.

"Prišla sem v službo, kjer so me čakali predsednikovi pooblaščenci, s katerimi naj bi se, kot me je predsednik predhodno obvestil, pogovarjali o neki drugi zadevi. Gre za izjemno zahrbten in nekorekten način funkcioniranja, če nekdo nima toliko ..., da bi stopil pred tebe in ti nekaj povedal, ampak to ureja iz Dubaja. To že nekaj pove o samem načinu. Vročili so mi začetek postopka izredne odpovedi ter mi rekli, da moram zapustiti prostore in grozili s policijo," je današnje dogajanje na sedežu zveze opisala direktorica, ki je postala direktorica SZS novembra 2011, pred tem pa je, po odhodu prejšnjega direktorja Matije Vojska, opravljala funkcijo vršilke dolžnosti. Kürner-Čadova sicer prihaja iz odvetniških vrst. Pogodba s smučarsko zvezo ji sicer poteče maja 2014.

Direktorica zveze je postala v času, ko je bil njen predsednik razvpiti poslovnež Tomaž Lovše, ki je nepreklicno odstopil s funkcije po dogodkih na lanskem kongresu Mednarodne smučarske zveze (Fis) v Južni Koreji.

V njeni pristojnosti so bila tudi pogajanja in komunikacija s samostojno ekipo smučarske šampionke Tine Maze Team to aMaze, ki na podlagi med svetovnim prvenstvom v Schladmingu sklenjenega dodatnega aneksa k pogodbi od smučarske zveze zahteva 100.000 evrov za posebne dosežke v za Mazejevo rekordni minuli sezoni. Na vprašanje, ali naj bi bilo slednje tudi v ozadju njene razrešitve, ni želela komentirati. "Vse komentarje bom podala po ponedeljkovi seji izvršilnega odbora smučarske zveze," je sklenila Kürner-Čadova.