Vettel je pred dnevi na VN Monaka osvojil drugo mesto, s čimer je ob ponesrečenih nastopih glavnih konkurentov prednost v skupnem seštevku pred zasledovalci povečal s štirih na 21 točk. Mnogi mu sedaj že napovedujejo, da bo še četrto leto zapored postal prvak, s čimer bi se na tretjem mestu večne lestvice po naslovih izenačil s Prostom, kar pa legendarnega Francoza ne moti preveč.

»Zakaj bi se sekiral zaradi stvari, na katere nimam vpliva? Vettel me bo verjetno ujel in nekega dne tudi prehitel, a to me ne moti. Drugače je bilo, ko sem izgubil rekord po številu zmag proti Michaelu Schumacherju. Takrat zaradi tega res nisem bil srečen, saj ko si enkrat na vrhu želiš tam ostati, sedaj pa mi je že povsem vseeno, če sem drugi, tretji ali četrti najuspešnejši dirkač formule ena,« je v Monaku dejal Prost, ki je v karieri slavil 51 zmag, s čimer je na drugem mestu, več jih ima le Schumacher, ki je zmagal kar 91-krat. Vettel ima tu še kar nekaj dela, da ujame Francoza, saj je trenutno pri 28 zmagah.

Ko je bilo ravno govora o Vettlu, je Prost podal svoje mnenje o nadarjenem Nemcu, ki ga zelo ceni. »V preteklih letih se je govorilo, da lahko zmaguje samo, ko dirko začne v ospredju. A že v prejšnji sezoni je dokazal, da se lahko v ospredje spretno prebija tudi iz ozadja. Lani sem se pogovarjal z njim, ko je bil Fernando Alonso precej pred njim v skupnem seštevku. Vprašal sem ga, če ga lahko še ujame, on pa mi je takoj pritrdilno odgovoril. Tak odziv je možen le pri odličnem dirkaču,« o Vettlu pravi Prost.

V letošnji sezoni je kar nekaj prahu dvignil skrhan odnos med Vettlom in njegovim moštvenim kolegom Markom Webbrom, kar Prost vidi kot oviro za Nemca: »Sam sem leta 1990 izgubil naslov prvaka ravno zaradi Nigela Mansella (za 7 točk ga je takrat ugnal Ayrton Senna, op. p.). Rivalstvo znotraj moštva lahko pokvari marsikatere načrte. Če se nekdo bori za naslov prvaka proti tebi, je potem on resnično vaš prijatelj in zaveznik? Moje izkušnje kažejo nasprotno.«