Med Vettlom in hladnim Fincem ni tistega pravega rivalstva, njun odnos bi lahko opisali celo prijateljski. Nemec, prvak zadnjih treh sezon in trenutno vodilni dirkač v letošnjem prvenstvu, zato ni presenetil, ko je izjavil, da ne bi imel nič proti prihodu Räikkönena k Red Bullu, čeprav je »iceman« ob Fernandu Alonsu tako kot lani praktično edini Vettlov konkurent za naslov prvaka.

»Pravzaprav mi je vseeno, kdo je moj moštveni kolega. Če želiš zmagovati in biti prvak, moraš premagati vse, tudi njega. No, če bi Kimi postal moj sotekmovalec pri Red Bullu, bi bilo to kar v redu. Z njim nimam povsem nobenih težav in mislim, da sva dovolj zrela, da bi vse nesporazume in težke situacije znala hitro zgladiti. Z njim se resnično dobro razumem. Je zelo iskren in z njim ni nobenega sran**,« je bil jasen Vettel, ki je imel ob tem verjetno v mislih težave, ki mu jih letos povzroča drugi Red Bullov dirkač Mark Webber.

Namigovanj, da bi se utegnil preseliti k Red Bullu, Räikkönen v zadnjem času ni povsem zanikal, temveč se je iz situacije rešil z diplomatskimi odgovori. Po mnenju, ki ga ima o Vettlu, pa lahko sklepamo, da tudi Finec ne bi imel nič proti prestopu k najboljši ekipi zadnjih let. »Ko se znajdeva v dvoboju na stezi, drug drugemu zaupava, da nihče ne bo storil kakšne neumnosti. Imava odprt in iskren odnos. Če bi se najin dvoboj končal s trkom, bi po dirki verjetno oba krivdo valila na drugega, a to je povsem normalno,« pravi Kimi.