Pri Red Bullu incidentu pričakovano ne želijo dajati prevelikega pomena in ga hočejo, kar se da hitro, pomesti pod preprogo. Športni direktor ekipe Red Bull Helmut Marko je dejal, da Vettel bržkone česa podobnega ne bo več storil, saj bo v podobnih situacijah preprosto "moral spremeniti svoj ego". Voznik se mora namreč po njegovem mnenju podrediti interesu ekipe. Trikratni svetovni prvak je namreč imel drugačna navodila, ki pa jih je povsem ignoriral. "Mislim, da tega ne bo več storil, dirkača sta si po pripetljaju tudi segla v roke," je dejal Marko, ki pa se verjetno zelo dobro zaveda, da bo odnos med dirkačema najverjetneje ostal hladen.

Ecclestone in Stewart obsojata dejanje Vettla

Poteza aktualnega svetovnega prvaka ni bila povšeči niti prvemu možu formule 1 Bernnieju Ecclestonu, ki je prepričan, da moštva po le dveh dirkah sezone ne bi smele izdajati ukazov iz boksov. »V tej fazi prvenstva do ukazov ne bi smelo prihajati. Zamislite si, da se bosta na koncu za prvaka borila dva dirkača. V tem primeru ne obstaja prav nobena možnost, da bo Mark Webber pomagal Sebastianu. Vettel mora pomisliti tudi na to,« je prepričan Ecclestone.

Precej bolj oster je bil trikratni svetovni prvak Jackie Stewart, ki je pred nedeljsko dirko Nemca zelo cenil. »Smatral sem ga za najbolj inteligentnega in prizemljenega 25-letnika, kar sem jih videl. Temu ni več tako. Storil je gromozansko napako in zares ne vem , kaj se mu je takrat pletlo po glavi,« je bil oster 73-letni Britanec.

Berger: Svetovni prvaki morajo biti sebični

Nekoliko prizanesljivejši je bil upokojeni avstrijski dirkač Gerhard Berger, ki je prepričan, da morajo biti vozniki včasih tudi sebični. »Če pobrskate po zgodovini, so se takšne stvari stalno dogajale. Če želiš postati zmagovalec, moraš biti zelo talentiran, a če želiš postati svetovni prvak trikrat, štirikrat, petkrat, moraš biti izjemno sebičen.«

Vodja moštva Red Bull Christian Horner je po dirki sicer povedal, da je bil dogovor pred dirko takšen, da je omogočal medsebojno prehitevanje do zadnjega postanka, pozneje pa naj bi dirkača obdržala svoje položaje, česar pa Vettel ni upošteval in je tako ogrozil 43 točk ekipe Red Bull. Pri Mercedesu takšnih težav niso imeli, saj so dirkačema jasno povedali, naj ne počneta neumnosti, ker želijo imeti v cilju oba dirkalnika, čeprav je bil ob koncu dirke Rosberg hitrejši.

Sezona formule 1 se bo nadaljevala 14. aprila z dirko na Kitajskem.