Kljub težavam tik pred ciljno črto 214 km dolge etape od Caravaggia do Vicenze je Visconti sam z dvignjenima rokama prikolesaril v cilj, potem ko je dobil še drugo etapo na italijanski pentlji. Italijan Vincenzo Nibali (Astana) je ohranil rožnato majico vodilnega kolesarja Gira.

Slovenski kolesar Mezgec je etapo končal na tretjem mestu, pred njim sta ciljno črto prečkala le Visconti in Litovec Ramunas Navardauskas. Tridesetletni Italijan je pobegnil glavnini na edinem vzponu etape, 16 km pred ciljem, glavnina, v kateri je bilo 40 kolesarjev, pa je v cilj prikolesarila z zaostankom 19 sekund za zmagovalcem etape. Visconti je prečkal gorski cilj pol minute pred glavnino, ki ga do konca etape ni uspela več ujeti. "Neverjetno, danes je bila moja volja zapisana zmagi," je bil vesel Visconti.

Vodstvo na Giru je ohranil Nibali, ki bi si lahko že po četrtkovem gorskem kronometru zagotovil skupno zmago. Edini, ki bi mu lahko še odvzel naslov letošnjega zmagovalca Gira, je Avstralec Cadel Evans, ki v skupnem seštevku zaostaja 1,26 minute. "Ne tajim, da so mi gorski kronometri pisani na kožo, vendar pa ne kaže še kar tako odpisati Evansa. Z dvema minutama vodstva bi bil že zelo blizu končnemu cilju, a ne želim delati prezgodnjih sklepov. Evans je vedno pri vrhu in na tokratnem Giru zelo uspešno vrti pedala," je razmišljal vodilni kolesar.

Preostala dva Slovenca, Grega Bole (Vacansoleil) in Robert Vrečer (Euskaltel), sta etapo končala na 62. in 82. mestu. V skupnem seštevku je Vrečer na 87. mestu, Mezgec je 123., Bole pa 129.