Trasa in tudi osnovna razmerja znotraj karavane so bila kot nalašč, da bi bil beg zmagovita formula dneva. V slogu reka Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima pa so se nepričakovano za etapno zmago udarili najmočnejši liderji in njihovi pomočniki. Smetano je po 238 kilometrih pobral Bask Benat Intxausti (Movistar), rožnati Vincenzo Nibali pa je še enkrat znova sebi v prid izkoristil turbulenco taktik in interesov znotraj karavane.

»Vse sem stavil prav na to etapo. Verjetno je bila moja zadnja velika priložnost. Dobro sem se počutil, dobro zadel ubežno skupino, a se je nazadnje vse zapletlo,« je Bole začel opisovati zgodbo, ki se je začela že v Franciji pod Galibierjem. Kolesar Vacansoleila je bežal s skupino 21 kolesarjev iz 16 klubov in zdelo se je, da bo to dobitna kombinacija.

»Skupina pa je imela samo eno napako, sicer bi si privozili neulovljivo prednost in bi med seboj obračunali o etapnem zmagovalcu,« je Bole nanizal ozadje. Zraven je bil namreč Damiano Caruso, kolesar Cannondala, 18. v skupnem seštevku. Z desetimi minutami zaostanka Vincenza Nibalija ni ogrožal, v lov za ubežniki pa sta se zapodili ekipi RadioShack in Katjuša, ker je ogrožal Kišerlovskega in Trofimova v skupnem seštevku na robu deseterice.

»Carusa sem tudi sam prosil, naj počaka glavnino. Pustili bi nas naprej vsaj za deset minut. Ni želel slišati. Ne vem, kaj je pridobil s tem, saj smo se ga otresli še pred zaključnim klancem pred ciljem in zaostal je kar 17 minut. Ne vem, kaj je mislil? Da bo oblekel rožnato majico?« se je vprašal. »Ironično je, da je Robert Kišerlovski zaostal skoraj dve minuti. In tudi prvi mož Katjuše je še dlje od deseterice.«

Ko ga je na klancu pred ciljem glavnina z Nibalijem ujela, se ni več trudil slediti, kot sta soubežnika Litvanec Navardauskas (4. mesto) in Španec Herredo (9.). V cilj je pripeljal skupaj z Mezgecem in Vrečerjem. »Motivacije ni bilo več, čeprav sem imel prihranjene še nekaj moči. Nisem niti enkrat napadel. Do tedaj nisem želel razkriti vseh kart. Dirkali bi drugače. Vse bi se lahko obrnilo drugače. Tako pa začne glava v takih razmerah delati drugače.«

Bole v današnji etapi, ki naj bi bila teoretično namenjena tudi njemu, predvsem pa Marku Cavendishu in Luki Mezgecu, ne pričakuje nove priložnosti. »Po tako dolgem begu bodo noge težko še tako nesle. Poleg tega vsi mislijo, da bo sprint. A vsaj Marco Mercato, moj kolega iz ekipe, na to ne bo čakal. 15 kilometrov pred ciljem v Vicenzi gre trasa čez nižjo vzpetino. Tam bo napadel, pozna spust, ker je tam doma. Tam je doma tudi Pozzato pa Paolini. Mercatu bom poskušal pomagati, da nam nekaj le uspe narediti,« je razkril.