Raziskava, v kateri je sodelovalo 2000 odraslih, je nadalje pokazala, da je 43 odstotkov sodelujočih v enem tednu hodilo manj kot dve uri (vključene so tudi poti v šolo ali na delo, kakor tudi sprehajanje do trgovin). Po priporočilih ministrstva za zdravje bi morali v enem tednu hoditi oziroma biti fizično aktivni najmanj dve uri in pol.

Dobrodelna organizacija Ramblers, ki se zavzema za hojo za zdravo življenje, od 4. do 11. maja organizira »Teden hoje«, poudarjajo pa, da ravno ta raziskava kaže, da se dve tretjini Britancev premalo gibata. Se je pa kar 93 odstotkov sodelujočih strinjalo, da je hoja odličen način za razgibavanje.

Organizacija vzpodbuja k večkilometrskim sprehodom, ki jih v Veliki Britaniji v sklopu tega tedna organizirajo tudi z vodiči. »Hoja je eden najbolj priročnih načinov, s katerim se lahko borimo prodi pandemiji neaktivnosti v naši državi,« je prepričan vodja organizacije Benedict Southworth. »Začeti moramo sedaj!« Z njim se strinja tudi ministrica za zdravje Anna Soubry, ki pravi, da je hoja eden najboljših načinov za zdravo življenje.