Pred dnevi je v Šanghaju najboljšo formo pokazal Ferrari, Alonso pa se je z zmago na najboljši možen način pobral po odstopu v Maleziji in se vrnil v boj za prvo mesto v skupnem seštevku dirkačev. Tam po treh dirkah vodi prvak zadnjih treh let Vettel, ki je zbral 52 točk, tri točke za njim je zmagovalec prve dirke Räikkönen, tretji pa je z zaostankom devetih točk Alonso. Za ovratnik jim diha Lewis Hamilton, ki z Mercedesovim dirkalnikom kaže vse boljše predstave, za Vettlom pa zaostaja 12 točk.

V Bahrajnu pred pričetkom treningov za favorita velja zmagovalec zadnje dirke Alonso, ki je od dosedanjih sedmih dirk na tem dirkališču dobil tri, a Španec se nehvaležne vloge otepa. »Räikkönen je fantastično začel sezono in mislim, da trenutno vozi morda celo najbolje od vseh. Nisem presenečen niti nad tem, da je Hamilton tako dober. Je eden najboljših dirkačev med vsemi in lani je bil povsem konkurenčen z McLarnom, zato ne dvomim, da bo podobno uspešen tudi pri Mercedesu. Vsi pa dobro vemo tudi to, da ima najboljši dirkalnik moštvo Red Bull. Vettel je bil na VN Kitajske najhitrejši v vseh sektorjih, a je njegovo moštvo izbralo čudno taktiko v kvalifikacijah,« pravi Alonso.

»Mi v Avstraliji še nismo bili najhitrejši, v Maleziji pa smo zaostajali le še malo. Moramo nadaljevati z delom in dirkalnik narediti še hitrejši. Za dirko v Bahrajnu imamo nekaj novih delov, prav tako pa bomo nekaj novosti preizkusili tudi na naslednjih dirkah v Barceloni in Monaku. Upam, da bomo v prihodnjih šestih tednih vselej pri vrhu in imeli najboljši dirkalnik,« se dobrih rezultatov na naslednjih dirkah nadeja Alonso, ki je lani v boju za naslov prvaka moral premoč Vettlu priznati šele na zadnji dirki v Braziliji, laskavega naslova pa ga je stal predvsem slab začetek sezone. Letos so rdeči na uvodu videti precej bolje, zato je Španec prepričan, da lahko prekine triletno vladavino Nemca v Red Bullu.