Dimic je tako postal eden redkih telovadcev na svetu, zagotovo pa edini Slovenec, ki ima skalpa obeh slovenskih šampionov Aljaža Pegana in Mitje Petkovška. Pegana je na drogu ugnal leta 2008 na svetovnem pokalu v Glasgowu, ko je zmagal, Petkovška pa na bradlji danes pred domačim občinstvom. "To nič ne pomeni, da sem premagal Mitjo. On je imel danes smolo, jaz pa srečo. Še vedno je Mitja ena A na bradlji na svetu, danes pač ni bil njegov dan, je bil pa moj. Z mano se veseli, čeprav sem ga premagal," je dejal 29-letni Ljubljančan, ki je bolj kot na bradljo računal na drog, a je v finalni sestavi preveč eksperimentiral in po velikem uspehu na bradlji nato na drogu zasedel peto mesto.

"Treme ni bilo, a na drogu sem si res želel dobro pokazati svojo sestavo, toda na koncu sem sproti razmišljal, kaj moram narediti, kaj sem spustil, in prvič prikazal takšno vajo. Za prvič je bila sicer dobra, a to ni bilo v mojem načrtu. Na drogu sem imel zagotovo več možnosti za vidnejši uspeh kot na bradlji, pa se ni izšlo. Mogoče sem imel po uspešnem prvem finalu malo preveč energije in je bila želja, da se izkažem na drogu, prevelika. A nič ne de, sem pa malo 'skompenziral' z bradljo," je po koncu tekme s širokim nasmeškom še povedal Dimic, ki se je še petič v karieri v svetovnem pokalu zavihtel na oder za zmagovalce.

Petkovšek ponovil napako z EP

Vse oči so bile v finalu bradlje uprte v zadnjega telovadca po vrsti, Petkovška. Potem ko je dobil petkove kvalifikacije z lažjo sestavo z izhodiščem 16 točk, se je danes odločil za pol točke težjo. Že pri toču na eni lestvini se je prvič zataknilo, nato je dobro telovadil, pri seskoku pa tako kot na minulem evropskem prvenstvu končal na vseh štirih, kar pomeni padec.

"Žal se mi ni izteklo tako, kot bi si želel. Po naskoku na bradljo sem jo napačno držal, a sem se vseeno odločil za težjo sestavo. Posledično mi nov element, ki se ga učim zadnje čase, toč na eno lestvino, ni najbolje posrečil. Vseeno sem s polno paro nadaljeval vajo, a tik pred koncem mi je spet zmanjkalo moči," je po ponesrečenem nastopu dejal 36-letni Ljubljančan in dodal: "Pred seskokom sem zelo razmišljal, da bi vse naredil pravilno, pa mi nikakor ni uspelo 'skoordinirati' svojega telesa."

Ponesrečilo se je tudi Belakovi

Telovadka Teja Belak je nastopila v finalu na gredi, nastop se ji ni posrečil, tako da je končala na zadnjem, osmem mestu (11,700). Zmagala je Kanadčanka Elisabeth Black (14,250). Tudi v finalu na parterju je imela Slovenija svojo predstavnico, saj se je kot prva predstavila olimpijka Saša Golob. Med sestavo je naredila prestop, sicer pa ji je vaja dobro uspela. Z oceno 12,550 je zasedla šesto mesto.

Gimnastični boji v Hali Tivoli so bili za slovensko vrsto zadnji v spomladanskem delu sezone. Telovadce poleti čaka nastop na sredozemskih igrah, potem pa premor do jeseni, ko bo najprej sredi septembra na sporedu svetovni pokal v Osijeku, konec meseca pa še glavni cilj sezone, svetovno prvenstvo v Antwerpnu.