Prvih 40 minut dvoboja na La Rosaledi, stadionu Malage, ni dalo slutiti, da bi lahko Španci presenetili Porto. Nato je v 43. minuti s prekrasnim zadetkom mrežo Heltona zatresel Isco, portugalsko moštvo pa je v 49. minuti ostalo z igralcem manj, ko je bil po drugem rumenem kartonu izključen Steven Defour. Malaga je vse stavila v napad, oblegala vrata Porta, v 77. minuti pa je udaril Roque Santa Cruz, ki je le tri minute pred tem zamenjal Julia Baptisto, in gostitelje prvič v zgodovini popeljal v četrtfinale lige prvakov.

Na Allianz Areni je Arsenal lovil zaostanek z 1:3 s prvega obračuna, v 3. minuti pa z golom Olivierja Girouda sanjsko odprl obračun. Nato je prevladoval Bayern, zapravil kopico priložnosti in bil za to kaznovan v 85. minuti, ko je z glavo zadel Laurent Koscielny. Londončani so za napredovanje tako potrebovali le še gol, a ga do zadnjega sodnikovega žvižga na veselje domačih navijačev niso dosegli.

Povratni tekmi osmine finala lige prvakov: Bayern – Arsenal 0:2 (0:2, Giroud 3, Koscielny 85, naprej Bayern s skupnim izidom 3:3 zaradi več golov v gosteh), Malaga – Porto 2:0 (1:0, Isco 43, Cruz 77, naprej Malaga s skupnim izidom 2:1). gte