"Na smuku sem smučala nekje do pol proge, želela sem popraviti tisto napako, ki sem jo naredila na prvem treningu smuka, mislim, da mi je to uspelo. V kombinaciji pa na polno, nimam se kaj 'šparat'," je po današnjem drugem treningu smuka Mazejeva odločena osvojiti drugo slovensko kolajno na tem SP.

Massi se ni prepustil proslavljanju

Vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi ničesar ne želi prepustiti naključju ter kot general v bitki ali šahovski velemojster vedno gleda dva, tri korake naprej, kako svoji varovanki zagotoviti ključno prednost pred ostalimi tekmovalkami. Že takoj po osvojeni prvi kolajni se Massi ni prepustil proslavljanju zmagoslavja, temveč je že koval načrte za prihodnji, slalomski trening, na katerem bi Mazejeva preizkusila zavoje na tukajšnjem snegu in se kar najbolje pripravila na boj za kolajne v superkombinaciji. Pred drugim treningom smuka je tako slovenska šampionka pridno nabirala slalomsko kilometrino na bližnjem smučišču Reiteralm.

"Naredili smo nekoliko drugačen program, najprej je bil ogled smuka, nato trening slaloma, nato še trening smuka. Vse je funkcioniralo kot mora, serviser je potreboval informacije še z enega treninga smuka in smo ga naredili, ker je imel dvome o smučeh, danes je imel možnost to rešiti in smo naredili," je bil kratek v odgovorih strateg največjih slovenskih uspehov Massi. V taboru svetovne šampionke so rešili tudi vse finese glede opreme in materialov. Zdaj se zdi, kot da nič več ne more ustaviti Mazejeve v njenem novem pohodu na vrh in vlogo favoritinje je priznavajo tudi vse tekmice.

Poleg Mazejeve še Brodnikova in Štuhčeva

Prva vožnja superkombinacije s smukom bo na sporedu ob 10. uri, druga s slalom pa ob 14. uri. Na startu bodo poleg Mazejeve še Vanja Brodnik ter s šestim mestom v superveleslalomu druga slovenska junakinja prvenstva Ilka Štuhec: "Na tekmi bom dala vse od sebe in bo, kar bo. Občutki po drugem treningu smuka so nekoliko mešani, saj nisem vedela, kako se bo obnašalo koleno. Zdaj je s kolenom vse v redu, a se je včeraj med ogrevanjem pojavila ostra bolečina, zato sem zapeljala ven in nisem želela tvegati. Na današnjem treningu mi je delno uspelo, na nekaterih mestih sem peljala dobro, ključno pa je, da sem lahko v celoti spoznala progo."

Ferkova po poškodbi še išče prave občutke in je kljub precejšnjim zaostankom za najboljšimi zadovoljna, da se je pognala po smukaški progi, je pa še vedno veliko nelagodja, problem v glavi in velik cmok v grlu na startu. Za superkombinacijo se še ne čuti povsem pripravljene, saj ji manjka dober slalomski trening. Da bi nastopila v smuku, pa so možnosti pol - pol.

Naslov brani Fenningerjeva

Na prvenstvu pred dvema letoma si je svetovno krono v superkombinaciji nadela Avstrijka Anna Fenninger, Mazejeva je bila srebrna, tekmovalno upokojena Švedinja Anja Pärson pa bronasta. Druga Slovenka na progi Maruša Ferk je bila deveta. Mazejeva je v letošnji sezoni na eni svojih najbolj prepričljivih predstav dobila superkombinacijo za svetovni pokal v St. Moritzu, ko je bila najhitrejša tako v superveleslalomu in nato še med količki v slalomu.