Se pa v senci moškega turnirja (nenadoma so na stavnicah zrasle možnosti Španca Davida Ferrerja) dogajajo prave drame med teniškimi damami, kjer Sereni Williams ne preti samo Viktorija Azarenka, temveč ji grozita tudi Marija Šarapova in Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki je letos zmagala na raznih turnirjih trinajstkrat zapored in oddala le zanemarljivo število točk, samo v Melbournu pa ji v vseh dvobojih statistike kažejo manj kot pet neizsiljenih napak.

Uspelo pa nam je priti do Marije Šarapove, pod pogojem, da kot novinarji iz Slovenije (od koder je bil njen že pozabljeni spremljevalec košarkar Saša Vujačič) ne smemo spraševati o njenem zasebnem življenju. Sploh o njej krožijo po avstralskih medijih dokaj žgečkljivi zapisi, potem ko je o svojem trenutnem spremljevalcu Bolgaru Grigorju Dimitrovu izjavila, da jo zanimajo samo grand slam igralci. In potem se je zapisalo, da bo imela Marija še veliko dela, saj jih v vsakem od štirih velikih turnirjev nastopa 128. Sicer pa je videti, da tudi Bolgar ni edini, kajti v Melbournu Marija trenira le z Avstralcem Lukom Sevillejem (še en srečni Luka), ki so ju videli tudi že v četrti italijanskih restavracij na znameniti Lygon Street.

Nas je zanimala predvsem izjemna vraževernost Marije Šarapove, saj se po igrišču premika po posebnem obredu. Nikdar ne stopi (razen med igro) na katero koli črto na igrišču, v Avstraliji pa ima največ problemov, saj se na daleč izogiba napisu Melbourne na modri podlagi. Ko gre Marija ob prekinitvi k svojemu stolu, nikdar ne stopi v servisni del igrišča, ker se ji zdi, da gre za prepovedan prostor, kot bi bil miniran. Prepričana je, da jo vsak njen dolg pogled v zadnjo steno ali v tla varuje pred porazom. Toda kljub vsemu pa najbolj stisne prste v pest, ko je govor o novi ruski teniški torpedovki Jekaterini Makarovi, ki nosi za damo dokaj grob vzdevek Velika ubijalka.

Se je pa čudila naša Katarina Srebotnik, potem ko sta z Nadjo Petrovo izgubili v igri parov proti sestrama Sereni in Venus Williams: »Na igrišče sta prišli tako nakurjeni in odločeni, da zmagata, kot da bi šlo za njun prvi turnir za grand slam. Igrali sta izjemno ostro, Serena pa je servirala tako močno, da je bilo nemogoče vračati!