Ilka Štuhec in Vanja Brodnik sta bili po superveleslalomu (32. in 42. mesto) izven mest, ki prinašajo točke, vendar sta nato na slalomu popravili svoji uvrstitvi in se prebili med trideseterico. Štuhčeva je končala na 24. mestu (+4,33), Brodnikova pa je bila 28. (+5,52).

Že superveleslalom je napovedal visoko uvrstitev

Po superveleslalomu je imela Črnjanka stotinko sekunde naskoka pred Švicarko Laro Gut, pet je zaostajala Nemka Maria Höfl Riesch, 27 stotink pa na četrtem mestu Američanka Lindsey Vonn. "Proga je zelo lepa, vendar vidljivost ni bila dobra. Zelo sem zadovoljna. Že v preteklosti sem imela dobre superveleslalomske predstave, vendar se mi še nikoli ni izšlo tako, kot danes," je prvi nastop na progi Engiadina pospremila Mazejeva, ki ji med posamičnimi zmagami v pokalu manjka prav superveleslalomska.

V slalomu je Mazejeva že pri prvem merjenju časa povečala svojo prednost za 26 stotink pred Hospovo in prednost osmih desetink in osmih stotink obdržala nato do cilja. Vse preostale smučarke so zaostale več kot sekundo, tudi četrtouvrščena Höfl Riescheva. Vonnova, branilka velikega kristalnega globusa, je napravila napako in je še v zgornjem delu slaloma odstopila. Pred tem je konec prejšnjega tedna v kanadskem lake Louisu slavila trikrat zapored.

Mazejeva je po tretji letošnji zmagi povečala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zdaj ima pred Mario Höfl Riesch 128 točk prednosti, pred Lindsey Vonn pa 187.