Seznam igralcev, s katerimi je Macerata prišla v Slovenijo, je bil močno spremenjen, saj so na njem manjkali številni zvezdniki. Že dlje časa sta poškodovana sprejemalec Cristian Savani in korektor Jiri Kovar, ki bosta okrevala še nekaj časa, v Italiji pa so ostali tudi Dragan Travica, Ivan Zajcev, Hubert Henno in Saša Starović. V posteljo jih je polegla gripa, zato so odmaknjeni od ekipe, v postavi italijanskega prvaka pa so jih nadomestili mladinci, med katerimi sta bila Fabio Ricci in Pier Paolo Partenio sploh prvič del članske ekipe. Iz Macerate so pred tekmo sporočili, da bo manjkal tudi bloker Marko Podraščanin, vendar je ta na koncu pritekel na igrišče.

Kljub zdravstvenim težavam so bili v prvi postavi Mecarate še vedno sami vrhunski odbojkarji. Zraven Podraščanina, ki je bil pred leti že izbran za najboljšega blokerja lige prvakov, sta bila na bloku še oba preostala zvezdnika – Dragan Stanković (nato je igral kot korektor) in Alen Pajenk, ki je sploh prvič igral v dvorani Stožice. Na slovenski strani je trener ACH Volleyja Luka Slabe odgovoril s pričakovano postavo, v kateri sta bila blokerja Milan Rašić in Borislav Petrović, sprejemalca Andrej Flajs in Uroš Kovačević, podajal je Gregor Ropret, korektor pa je bil Alen Šket, ki je zdaj v prednosti pred Moryjem Sidibejem.

Čeprav je bila po imenih italijanska ekipa še vedno polna vrhunskih imen, je hitro začela plačevati davek neuigranosti. Pri Macerati je slabše deloval tudi servis, s katerim je povsem nadigrala ACH na prvi tekmi. Nasprotno je bilo tokrat, saj so bile precej bolj trdne in mirne roke odbojkarjev ACH Volleyja, ki z začetnim udarcem Mecerate niso imeli pretiranih težav. Posledica je bila dobra organizacija napada in precej lepo zaključenih akcij, predvsem Šketa in Kovačevića. ACH je tako v prvem nizu povedel že z 21:14, ko je kazalo na lahko opravljeno delo, toda Italijani so nato prišli vse do 23. točke. Popoln preobrat jim ni uspel, zato so sploh prvič letos v ligi prvakov izgubili niz.

Trener Macerate Giuliani je svojo ekipo skušal dvigniti z bolj energičnimi besedami, a je bil daleč od uspeha. Italijanski sprejem je povsem razpadel, saj je bil v tem delu tekme zgolj desetodstoten. ACH je z lahkoto višal prednost, na koncu pa je Macerato pustil zgolj pri devetih točkah.

Ker je v tretjem nizu pobudo prevzela Macerata, je slovenski trener Slabe poslal v igro rezervnega podajalca Morena in korektorja Sidibeja. Predvsem slednji se je razigral, zato je kljub izgubljenemu nizu še naprej ostal v igri. Odločitev je bila pravilna, saj je Francoz prebijal italijanski blok. Končnica četrtega niza je bila tako napeta, da so se tresle mize, ACH pa je bil odločen in je prišel do pomembne zmage, ki pa še ne odpira vrat napredovanju.

Drugi izid 5. kroga skupine D: Lennik – Unterhaching 1:3 (-21, -19, 18, -24), vrstni red: Macerata 12, ACH Volley 10, Unterhaching 8, Lennik 0.