Koprčani so na Pirenejskem polotoku resda izgubili z 22:27, a se navkljub temu uvrstili v skupinski del pokala EHF, ki je v tej sezoni - po združitvi pokala pokalnih zmagovalcev in pokala EHF - doživel prenovo. Zaloga šestih golov s prve tekme (29:23) je zadostovala za napredovanje, Koprčani pa bodo svoje skupinske tekmece dobili na žrebu, ki bo v četrtek, 6. decembra, v Beogradu.

Gostujoči trener Fredi Radojkovič na izjemno pomembnem obračunu v Portu ni mogel računati na poškodovanega Nikolo Manojlovića, v odsotnosti izjemno pomembnega člena v koprski rokometni verigi pa je odgovornost padla na ramena drugih igralcev, ki so svoje delo opravili z odliko.

Blestel je vratar Gorazd Škof s pravočasnimi obrambami v prelomnih trenutkih dvoboja, svoje pa so dodali tudi njegovi soigralci v polju, ki so se po dramatični končnici vendarle uvrstili v skupinski del pokala EHF, kar je bil eden od njihovih ciljev po neuspešnih nastopih na turnirju povabljencev za ligo prvakov v začetku septembra v francoskem Saint Raphaelu.

V koprski zasedbi sta se poleg izjemno razpoloženega Škofa izkazala tudi Dean Bombač in Milorad Krivokapić, ki sta dosevala Matjaž Brumen in koprski "specialist" za obrambne naloge - Vladimir Osmajić. Pri gostiteljih je Tiago Rocha dosegel sedem zadetkov.

V nedeljo bodo skupinski del pokala EHF naskakovali tudi rokometaši mariborskega Branika, ki so na prvi tekmi v hrvaškem Sisku izgubili z 29:30. Tekma v dvorani Tabor se bo pričela ob 18. uri.