Zadetek Matjaža Brumna s sedemmetrovke v prvi minuti je pred več kot 3000 gledalci pomenil Cimosovo prvo, a hkrati tudi zadnje vodstvo. Pivovarji so odgovorili s štirimi zaporednimi zadetki, nato imeli le en zadetek prednosti (5:4), v dvajseti minuti pa so zdesetkani gostitelji (brez Perića, Žvižeja, Žurana in Potočnika) vodili že z 11:4. Že v prvem polčasu so imeli Celjani (Marguč 9, Zelenović 7) dvakrat osem zadetkov naskoka (16:8, 17:9), od 17 golov gostiteljev do odhoda na odmor pa so jih kar 15 dosegli skupaj le trije igralci: Marguč (7), Toskić in Zelenović (po 4).

V drugem polčasu je trener Matić že po osmih minutah vzel minuto premora, kajti Koprčani so se približali na 15:18. Ta sprva ni pomagal, kajti Cimos, ki je igral brez Nikole Manojlovića, je nato zaostajal le za dva (18:20). A gostje (Brumen 7, Bombač 5) niso izpeljali preobrata in po vodstvu Celjanov s 26:21 je bilo jasno, da bo zmaga ostala doma. »Odločilen je bil prvi polčas, v katerem smo si priigrali visoko razliko. Čeprav smo si v uvodnem delu drugega polčasa privoščili padec v igri, ta ni bil usoden,« je ocenil celjski igralec Alem Toskić.

Gorenje je na lestvici zadržalo točko naskoka pred Celjani (24-23, Cimos 21), potem ko je slavilo v vročem Mariboru. Velenjčani (Melić 9, Dolenec in Gams po 5) so bili ves čas v rahli prednosti, gostitelji (Špelić 5, Svalina 4) pa so se jim v končnici približali na 26:27. Toda aktualni slovenski prvaki so vse dvome o zmagovalcu nato odpravili z delnim izidom 4:0. dek