Tako Celjani kot Trebanjci bodo igrali prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF in oboji bodo v vlogi gostitelja: Štajerci danes ob 20. uri proti ukrajinskemu Zaporožju, Dolenjci jutri ob 19. proti romunski Resiti.

"Na naši strani so kakovost, izkušnje in boljša telesna pripravljenost," ocenjuje celjski trener Tone Tiselj, ki ne bo mogel računati na poškodovanega Predraga Dačevića. V moštvu bosta rekonvalescenta Aleš Pajovič in Miladin Kozlina (slednji le v obrambi), ki sta manjkala že na začetku sezone, zato Tiselj meni: "Biti moramo potrpežljivi in od njiju ne smemo takoj pričakovati vsega, česar sta sposobna. A če bi bila v moštvu že od začetka, bi bilo Celje uspešnejše tudi v kvalifikacijah za ligo prvakov in bi danes gostili Barcelono ali Kiel, ne pa Zaporožja."

Ker veliko igralcev Zaporožja igra v ukrajinski reprezentanci, so si Celjani pomagali tudi s posnetki tekem s turnirja v Linzu, kjer je poleg Avstrije, Slovenije in Švice nastopila tudi Ukrajina. Medtem ko je Tiselj za cilj postavil polfinale, Aleš Pajovič meni: "Naš cilj je, da spet napolnimo Zlatorog in da bi bilo vzdušje takšno kot pred leti. Minula sezona je pustila globoke posledice. Razumem navijače, a bomo skušali znova pridobiti njihovo zaupanje."

Tri zaporedne zmage v domači ligi so dobra popotnica za Trimo pred tekmo s "serijskim zmagovalcem" pokala challenge. Resita je v zadnjih treh sezonah trikrat osvojila kakovostno sicer najslabši evropski pokal, a je to vseeno veliko opozorilo. "Ključ do uspeha sta dobra obramba in hitri (pol)protinapadi za 'lahke' zadetke," pravi trener Marko Šibila. Tudi zaradi poškodb (Imperl ima natrgano mišico na roki) in bolezni (Sušin, Papež in Zarabec so imeli virozo) vloga favorita pripada Resiti.