Na svoji spletni strani je Alonso zapisal, da je s pravkar končano sezono izjemno zadovoljen in da v njej ne bi ničesar spreminjal. Podelil ji je celo oceno 10.

“Letošnjo sezono bi ocenil s čisto desetko! Če bi moral ponoviti vseh 20 dirk, ne bi spremenil prav nobene poteze ali odločitve moštva ali mene. Storili nismo prav nobene napake, nismo imeli nobenih tehničnih težav, vsi naši postanki so bili dobri in tudi vse naše taktične odločitve so bile prave. Naslova prvaka prav gotovo nismo izgubili v Braziliji, temveč v Spaju ali Suzuki (kjer je Alonso obakrat odstopil po nesreči v prvem krogu),“ meni Alonso.

“Česa si želim v letu 2013? Odgovor je lahek – hitrejši dirkalnik, hkrati pa si želim, da bi se ponovil velik vložen trud in profesionalizem naše celotne ekipe, ki se je letos odlično odzvala na začetne težave. Minule sezone nismo končali na prvem mestu, a smo pridobili precej drugih stvari, recimo veliko spoštovanje konkurentov, navijači in številni ostali dirkači pa so se vsi strinjali glede tega, kdo je bil letos resnično najboljši. Zelo sem ponosen na to, kar mi je letos uspelo doseči,“ je zaključil Alonso.

Hamilton: ''Čaka me veliko dela''

Nedeljska dirka pa je poleg odločitve o svetovnem prvaku prinesla tudi zadnji nastop Lewisa Hamiltona v McLarnu, za katerega je v različnih kategorijah dirkal kar 15 let, zato je bil njegov odhod v Mercedes za Britance skoraj šokanten. Hamiltonu je nekaj časa dobro kazalo, da bi se utegnil od srebrnih posloviti celo z drugo zaporedno zmago, a je 16 krogov pred koncem dirke vanj priletel Nico Hulkenberg in Hamilton je moral s poškodovanim dirkalnikom zaključiti z nastopom in hkrati s pomembnim poglavjem v svojem življenju.

Po dirki je največ zanimanja seveda pritegnil novi in stari prvak Vettel, a precej sedme sile je bilo tudi okoli McLarnovega tabora, kjer so novinarji Hamiltona povprašali po občutkih ob odhodu.

“Razhajamo se v dobrih odnosih. V srcu čutim, da jih bom pogrešal, ne vem pa, koliko bodo oni pogrešali mene. To bo pokazal čas. Nekoliko mi je žal, da ne bom več sodeloval z odličnimi fanti McLarna in da ne bom več slavil zmag v njihovi odpravi. Slovo je prav gotovo težko, a veselim se tudi naslednjega leta. Sprejel sem pač takšno odločitev, s katero sem zadovoljen. Odhajam v Mercedes, kjer se bom poskušal čim bolje odrezati,“ je povedal Hamilton, ki ga v Mercedesu prav gotovo čaka težko delo, saj je moštvo v zadnjih treh letih osvojilo le eno zmago.

Kljub temu je Britanec optimističen, da se bodo z njegovim prihodom stvari spremenile na bolje. “Vem, česa sem sposoben, zato ne dvomim, da bom v prihodnje zmagal še na številnih dirkah. Odhod k Mercedesu pomeni, da me čaka veliko dela pri pomaganju ustvarjanja zmagovitega moštva. A prepričan sem, da ima ta ekipa velik potencial, zato sem se tudi odločil za ta prestop. Na kateremkoli področju jim bom pomagal, bo učinek verjetno viden šele v drugi polovici sezone, še bolj verjetno pa v sezoni 2014. A to ni slabost, takšna je pač situacija. Pomeni le, da bo treba opraviti veliko dela v zelo kratkem času, s tem pa nimam nikakršnih težav,“ je zaključil Hamilton, ki bo v Mercedesu nasledil Michaela Schumacherja, ki se letos ob Nicu Rosbergu ni pokazal v najboljši luči, saj je osvojil le 49 točk in v razvrstitvi dirkačev končal na skromnem 13. mestu. Ne gre dvomiti, da bo Hamilton pri zbiranju točk uspešnejši.