Räikkönen je pred tedni opozoril nase z zmago v Abu Dabiju, med dirko pa je gledalce pred televizijskimi sprejemniki nasmejal, ko je dvakrat precej jezno oštel svojega dirkaškega inženirja, ki ga je motil z (po Finčevem mnenju) nepotrebnimi napotki.

Tokrat Kimi sicer ni zmagal in tudi s sodelavci se ni prepiral, vseeno pa je poskrbel za nekaj zabavnih sekund med sicer zelo napeto dirko v Interlagosu.

Finski dirkač Lotusa se je v 52. krogu deževne dirke znašel v težavah, ko je na spolzki podlagi prepozno zaviral in je moral zapeljati s proge. A namesto da bi se obrnil in odpeljal nazaj na stezo, je Kimi nadaljeval pot po pomožni stezi, ki naj bi ga po nekaj ovinkih znova pripeljala nazaj na pravo progo. Njegov nenavaden izlet se ni dobro končal, saj je bil dovoz na dirkališče zaprt in Kimi je bil primoran obrniti dirkalnik in se vrniti po isti poti ter na koncu vendarle voziti tudi po travi.

S komičnim prizorom je “iceman“ popestril dogajanje v Interlagosu, po koncu dirke pa je priznal, da to ni bila njegova prva vožnja po tem obrobnem delu dirkališča.

“V 52. krogu sem v zadnjem zavoju zletel s proge, saj nisem skoraj ničesar več videl. Čelada je bila vsa umazana in vizir preveč zamegljen. A poskušal sem se tam vrniti na progo, ker vem, da se po tisti pomožni stezi da priti nazaj, a treba je zapeljati skozi vrata, ki pa so bila tokrat zaprta. Enako sem poskušal že leta 2001, ko so bila tista vrata odprta, danes pa jih je nekdo zaprl. Prihodnje leto bom poskrbel, da bodo ponovno odprta,“ je v svojem slogu po dirki novinarjem razlagal Räikkönen, ki z izjavami kar pogosto srkbi za smeh v karavani formule ena.

Räikkönen je dirko v Braziliji končal na 10. mestu, v skupnem seštevku dirkačev pa je sezono z 207 točkami zaključil na visokem tretjem mestu, celo pred obema dirkačema McLarna. Ne dvomimo, da si je po včerajšnjem zaključku sezono privoščil več kot le eno pivo ...