Medalje z lanskega prvenstva na Poljskem bosta v Franciji branila Ravenčan Damir Dugonjić in ilirijan Peter Mankoč, na spisku pa so nekatera uveljavljena imena na čelu z nosilci medalj z evropskih prvenstev Anjo Čarman, Uršo Bežan, Emilom Tahirovičem (vsi Triglav), Mojco Sagmeister (Fužinar) in Tanjo Šmid (Ilirija) ter mladinsko svetovno prvakinjo Tjašo Oder (Fužinar). Številne reprezentančne izkušnje imajo tudi Tjaša Vozel iz kranjske Zvezde, od petka nova slovenska rekorderka na 200 prsno, ilirijanka Špela Bohinc in najmlajša slovenska olimpijka Nastja Govejšek iz Velenja.

Novinci v reprezentanci so John Peter Stevens, Pia Pavlič (oba Triglav), Nejc Zupan (Ljubljana), Gaja Natlačen (Fužinar) in Lucija Kous (Inles Ribnica). Žal na tekmi ne bo poškodovanih Anje Klinar in Robija Žbogarja (Gorenjska Banka Radovljica), Koprčana Matjaža Markiča, ki ob dejstvu, da celotna Primorska nima odprtega javnega bazena, ne more trenirati, ter Sara Isaković iz radovljiškega kluba, ki si je vzela premor.

"Kot sem poudarjal že v preteklosti, je to tekmovanje tudi priložnost za mlajše plavalce, ki prehajajo iz mladinske v člansko kategorijo in tukaj nabirajo prve izkušnje. Imena naših glavnih adutov so znana. Največjo vlogo bosta igrala Peter Mankoč in Damir Dugonjič, glede na formo pričakujem visoke uvrstitev tudi od Anje Čarman. Na žalost se je poškodovala Anja Klinar, ki tako ne bo mogla nastopati," je spisek pokomentiral selektor reprezentanc Roni Pikec.

Slednji je še poudaril, da se bo Slovenija v Franciji predstavila tudi v novi disciplini, ki bo v programu EP premierno - mešani štafeti. Če bodo vsi zdravi, naj bi v štafeti nastopili Anja Čarman, Nastja Govejšek, Damir Dugonjič in Peter Mankoč.

Selektor Pikec je oblikoval tudi seznam potnikov za decembrsko EP v Turčiji, kjer bodo slovenske barve branili Klinarjeva, Čarmanova, Bežanova, Odrova, Sagmeistrova, Govejškova, Mankoč, Dugonjić, Tahirovič in Žbogar.