Krimovke so prvo nalogo za biti ali ne biti opravile pričakovano. Realno najslabšo ekipo v skupini B Cluj so v gosteh nadigrale in brez posebnih težav prišle do zmage. Ta jih še drži v igri za napredovanje v drugi del tekmovanja, a je to odvisno tudi od razpleta druge današnje tekme v tej skupini. Podravka gosti Györ in vsak drugačen razplet od zmage Madžark, bi končal pot Krima v letošnji izvedbi lige prvakinj.

Tiselj je sicer tekmo v Cluju začel z Jeleno Grubišić v vratih, Katarino Krpež in Majo Zrnec na krilih, Marino Vergeljuk na položaju krožne napadalke ter Linneo Torstenson, Susann Müller in Nino Wörz na zunanjih položajih. Ta postava je dobro začela, povedla s 3:0 v četrti minuti po golu Torstensonove, v deseti minuti so krimovke vodile že s 7:3, ko je bila uspešna Müllerjeva, nova zaporedna zadetka Krpeževe iz protinapada in Wörzove pa sta Krim pripeljala do vodstva z 9:3.

Krim je pokazal, da je precej kakovostnejša ekipa od Cluja in bi kaj lahko že v prvem delu odločil tekmo v svojo korist. Toda v končnici prvega dela so Ljubljančanke Cluju dopustile vrnitev "v igro". Ko je v 23. minuti Wörzova znova zadela za prednost s šestimi goli (13:7), je kazalo, da bodo gostje še oplemenitile naskok in poskrbele za mirnejše nadaljevanje. Toda nekaj zapravljenih žog v napadu in dve dvominutni kazni so Romunke znale izkoristiti, tako da so pred drugim polčasom razliko prepolovile. Če pa v Krimovih vratih ne bi bilo znova razpoložene Grubišićeve, bi bila lahko razlika še manjša.

V uvodu drugega polčasa se je nekakšno realno razmerje moči na igrišču spet vzpostavilo, Krim je bolj ali manj brez težav držal Romunke na varni razdalji, v 39. minuti pa spet povedel za šest zadetkov (20:14) po uspešnem metu Carmen Martin z desnega krila. Ko je Barbara Lazović v 44. minuti zadela za 23:15, je bila tekma praktično odločena. Igra Cluja je zatem razpadla, slovenske prvakinje pa so le še višale prednost. Ta je največ znašala 11 golov (28:17, 29:18).