Ljubljanske rokometašice so po uvodni zmagi proti realno najslabši ekipi v skupini B Cluju tokrat naletele na stare znanke iz Koprivnice, ki so bile - za ob vseh zdravstvenih težavah vse prej kot optimalno pripravljeno Krimovo ekipo - premočne tekmice. Izbranke Toneta Tislja so tokrat zatajile predvsem v napadu, kjer je bilo preveč zapravljenih žog in zgrešenih strelov.

Tiselj je tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, Ljudmilo Bodnjevo na položaju krožne napadalke, Tamaro Mavsar in Carmen Martin na krilih ter Linneo Torstenson, Susann Müller in Nino Wörz na zunanjih položajih. Slovenske prvakinje, ki sicer do podrobnosti poznajo koprivniško ekipo, se uvodoma niso najbolje znašle, saj so domače prek razpoložene Žane Čović hitro povedle z 2:0.

A niti Podravka ni znala unovčiti začetnega vodstva. Obe ekipi sta namreč pogosto zapravljali žoge, tako da se je razmerje na igrišču hitro uravnotežilo. Na Krimovi strani je bila ena glavnih protagonistk vratarka Jelena Grubišić, medtem ko v napadu ob čvrsti domači obrambi ni vse teklo, kot bi moralo. Prevečkrat podaje niso našle prave naslovnice, streli pa ne tarče.

Toda kazen - tudi po zaslugi prve Krimove vratarke - ni bila tako huda, kot bi lahko bila. Gostiteljice so sicer po dveh zaporednih zadetkih Mirande Tatari v 14. minuti prav po protinapadu prvič povedle za tri gole (8:5), kar pa gostij ni zmedlo, ki so nato s tremi zaporednimi goli izid znova poravnale. Kljub pomanjkanju protinapadov in tehničnim napakam je Krim držal korak z domačo ekipo vse do zaključka polčasa, ko je Anita Gaće znova svoji ekipi priigrala prednost treh golov (14:11).

Ob igralki manj se je zaostanek v uvodu drugega polčasa še malce povečal (11:15), ob novi ljubljanski dvominutni kazni pa je Žana Čović že s svojim sedmim golom v 39. minuti Krim potisnila še malce dlje od želenega razpleta (14:19). Obramba gostij tudi ni bila na prav želeni ravni, tako da je zadetek Vesne Milanović-Litre v 44. minuti za naskok z 22:16 že dal slutiti, v katerem taboru bo nocoj večje veselje.

Ne nazadnje gostjam nikakor ni uspelo dobiti prave rešitve za domačo obrambo, ko pa so te le prišle do neoviranega zaključnega strela, pa so odpovedale merilne naprave. Kar nekaj poskusov je končalo mimo vrat ali v okvirju, tako da je bila domača zmaga povsem zaslužena.

Enega zadnjih žebljev v Krimovo krsto je zabila nekdanja članica dvakratnih evropskih prvakinj Sanja Damnjanović, ko je v 58. minuti zabil za 24:20. Krim pa je povrh vsega v Koprivnici namesto točk dobil novo članico na seznamu poškodovanih, sredi tekme je morala z igrišča kapetanka Ljudmila Bodnjeva.