Krimovke so namreč po štirih krogih z zmago proti Cluju ter porazih proti Podravki (z njo bo Krim igral še v zadnjem krogu doma) ter dvema proti Györu, ki si je že zagotovil nadaljevanje tekmovanja, na tretjem mestu lestvice v skupini B. V tej vodi madžarska ekipa s polnim izkupičkom in osmimi točkami, druga je Podravka s šestimi, tretji Krim z dvema, zadnji pa je Cluj, ki je še brez točk.

Za kakršno koli upanje po napredovanju sta tako dve točki v Romuniji nuja. Tislja veseli dejstvo, da bo imel na voljo več igralk kot na prvi medsebojni tekmi v uvodnem krogu, ne nazadnje bosta zraven tudi Nina Wörz, ki na omenjeni tekmi še ni igrala, in Alja Janković. Kot pravijo v Krimovem taboru, bo za mesto med 16 bržčas kandidirala tudi hrvaška leva zunanja igralka Andrea Penezić, ki okreva po poškodbi gležnja.

"Vesel sem bil, da smo dobili prvo tekmo proti Cluju, kajti takrat je bil položaj res alarmanten. Takrat so se punce pokazale v pravi luči in zmagale praktično brez treninga, prvič so igrale skupaj. Zdaj se vse skupaj malce popravlja, vsako tekmo odigramo bolje, v primerjavi s prvim krogom bomo imeli tudi več igralk na voljo. Tu bo Nina Wörz, ki na prvi tekmi ni igrala, vrača se Alja Janković, Linnea Torstenson pa je iz tekme v tekmo boljša. Tudi na tekmi v Györu smo bili v fazi napada boljši kot na prejšnjih tekmah, smo pa imeli tudi nekaj smole s sedmimi vratnicami. Prav tako pa je Katrine Lunde Haraldsen izvrstno branila. Cluj nima take kakovosti kot Györ in če bomo mi vsako tekmo igrali bolje, imamo realne možnosti, da zmagamo v Romuniji. Sam se takšnih tekem veselim, to je zdaj za biti ali ne biti, verjamem, da smo dovolj kakovostni, da zmagamo v Cluju," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Tiselj in ponovil besede o ekipi Cluja.

"Cluj je kakovostna ekipa, ki je dlje časa skupaj, je dobro uigrana. Za razliko od Györa je njihova težava to, da igrajo praktično le s sedmimi igralkami, tako da velikih rotacij ni. Je pa zelo solidna ekipa, ki doma dobro igra, vendar mislim, da smo ne glede na vse močnejši in da bomo to tudi pokazali na igrišču," je dejal Tiselj.

Pred gostovanjem, Ljubljančanke bodo v Romunijo odpotovale v soboto zgodaj zjutraj, o ugodnem razpletu razmišljajo tudi igralke. "Seveda razmišljam pozitivno za naslednjo tekmo, poskusile bomo zmagati, mislim, da smo tega sposobne. Igramo iz tekme v tekmo bolje, imamo na voljo več igralk, torej je tudi možnost rotacij večja, prav tako pa imamo tudi več energije. Na treningih se trudimo in delamo na tem, da smo vedno boljše. Odločila bo obramba, prav tako pa bomo boljše v napadu, prav zaradi večjega števila igralk, ki jih imamo zdaj na voljo," meni Susann Müller, ki je bila na prvi tekmi s Clujem z osmimi goli druga strelka Krima.

Tekmo v Romuniji bosta sodila Šveda Mirza Kurtagić in Mattias Wetterwik.