Mlajši brat Vitalija Klička, ki je svetovni prvak po verziji WBC, je zdaj na boksarskem prestolu že šest let in pol. Wach je po 27 zmagah v poklicni karieri tokrat vknjižil prvi poraz.

Kličko je štiri centimetre višjega, 202 centimetra visokega Poljaka, nadzoroval od prve minute dvoboja naprej. Pred 15.000 gledalci v razprodani dvorani O2 je Kličko znova stavil na izredno desnico, Poljaku pa ni dovolil razviti napada. Wach, ki sicer živi v ZDA, je bil za Klička prepočasen, s svojim boksarskim znanjem pa tudi pod ravnjo svetovnega prvaka.

Dvoboj si je med drugimi ogledal tudi legendarni "Rocky", ameriški igralec Sylvester Stallone. Šestinšestdesetletni Američan je skupaj z bratoma Klička producent musicala Rocky, ki bo čez en teden v Hamburgo doživel svojo premiero.

"Ujel me je v peti rundi, ko nisem bil dovolj pozoren. Wach je boksal briljantno," je po dvoboju dejal Kličko, ki je pri tem utrpel ureznino pod levim očesom. Kličko je zmago posvetil dolgoletnemu sekundantu ob ringu in prijatelju Emanuelu Stewardu, ki je bil v njegovem kotu zadnjih devet let, 25. oktobra pa je umrl v 68. letu. "Rad bi se spomnil enega moža, ki ga danes žal ni tukaj. Emanuel Steward, pogrešamo te in mislimo nate," je dejal Kličko.

"To je bil najtežji dvoboj mojega življenja. Rad bi se opravičil vsem, ki sem jih razočaral. Res sem si želel zmagati, najlepša hvala moji družini," pa je po porazu dejal Wach.