Barcelona je z zmago nad Celto (3:1) postavila nov rekord z najboljšim začetkom lige v zgodovini kluba. Zbrala je devet zmag in remi. Na tej isti tekmi se je v zgodovino vpisal tudi katalonski vezist Sergio Busquets. Postal je namreč igralec, ki ja za sto zmag v španski ligi potreboval najmanj odigranih tekem – 126.

Mejo stotih zmag v španski ligi je isti dan dosegel tudi trener madridskega Reala Jose Mourinho. Za to je potreboval 133 tekem, kar je prav tako rekord tekmovanja. Pred njim ga je držal Josep Guardiola s 139 tekmami. Če se Mourinha primerja z najuspešnejšimi trenerji pri Realu, je Munoz za sto zmag potreboval 140 tekem, Beenhakker 160, Molowny 168, Del Bosque pa 185. Real je sicer ugnal Zaragozo s 4:0. Zadnji gol je zabil Luka Modrić, s čimer je postal prvi Hrvat z ligaškim golom na stadionu Santiago Bernabeu po nepozabnemu Davorju Šukerju, ki je nazadnje zabil leta 1999 proti Salamanci.

Ker je Atletico izgubil pri Valencii (0:2), je prekinil niz neporaženosti, ki je trajal od 11. aprila letos in 23 tekem zapored. Brez gola je ostal tudi Falcao, enako pa se je isti večer pripetilo tudi Lionelu Messiju in Cristianu Ronaldu. Redek pojav, ki se je nazadnje v enem krogu španske lige dogodil lanskega oktobra.

Vsi trije se ne morejo izogniti medsebojnim primerjavam. V tem prednjačita predvsem Ronaldo in Messi. »To se dogaja že pet let in nič ne morem spremeniti, saj nisem novinar v časopisu ali na televiziji. Moja naloga je edino, da še naprej trdo delam, igram in zabijam gole. Hočem pomagati ekipi, da osvoji čim več lovorik, kar je vse,« je dejal Cristiano Ronaldo, ki ne bi imel nič proti, če bi kdaj združil moči z Messijem. »Zakaj ne? Nobenega problema ne bo, če bo prišel k nam. Brez težav bi igrala skupaj.«

V angleški ligi pa je prišlo do spremembe na vrhu lestvice. Zdaj je vodilni Manchester United, ki je premagal Arsenal, Chelsea in Manchester City pa sta le remizirala. Krvnik topničarjev je bil njihov nekdanji zvezdnik Robin van Persie, ki se gola iz spoštovanja do nekdanjega delodajalca ni veselil. Nizozemec je s tem zadetkom postavil tudi mejnik, saj je v karieri zabil proti vsem klubom, ki letos igrajo v elitni angleški ligi. Trenutno je takšen igralec le še eden, Yakubu Aiyegbeni.

Tekma se je končala z minimalno zmago rdečih vragov z 2:1, ki so tudi zgrešili najstrožjo kazen. To je bila že deseta enajstmetrovka na dvobojih med Unitedom in Arsenalom, odkar v angleškem nogometu deluje Arsene Wenger. Osem jih je bilo dosojeno za United, dve za Arsenal, vse na stadionu Old Trafford v Manchestru, kar šest pa jih je bilo zgrešenih.