Danes se za člansko reprezentanco začenjajo tritedenske priprave. Na čem bo tokrat poudarek?

Eden od poudarkov bo ponovno na delu z mladimi ter na "čisti" košarki, kar pomeni, da ne bo kondicijskih vaj. Mladi bodo dobili veliko priložnosti, saj želim preveriti, na koga lahko v prihodnosti računam. Iz mlade reprezentance bodo na pripravah prisotni Prepelič, Rupnik, Omić, Pajić in Rojc. Poleg tega bom poskušal dvigniti tudi na primer Boštjana Nachbarja, ki v letošnji sezoni ni imel veliko minutaže, ter Gašperja Vidmarja. Slednjemu bom dovolil, da bo za dva dni odšel v Turčijo, saj bo podpisal pogodbo z Bešiktašem. Poškodba kolena je na njem pustila posledice, a verjamem, da se lahko vrne v staro formo. Delali bomo seveda tudi na drugih. Nekateri so imeli slabše sezone. Spremljal sem vse, tudi mlade reprezentante na evropskem prvenstvu. Poleg tega sta imela moja pomočnika Gašper Potočnik in Aleksander Sekulič nalogo, da dobro opazujeta vse izbrance Zmaga Sagadina. Rezultat tokrat ne bo v ospredju. Želim le, da dobro delamo ter se pošteno borimo. Pomembno je, da imamo pred evropskim prvenstvom tudi tokrat aktivno leto.

Kako ocenjujete delo selektorja mlade reprezentance Zmaga Sagadina?

Spremljal sem prvi dve pripravljalni tekmi v Rumi proti Srbiji in mirno lahko rečem, da je Sagadin od takrat močno dvignil raven igre. Tudi individualno je poskrbel za dvig Mateja Rojca, Gezima Morine, Mihe Lapornika in Marka Pajića. Omenjeni štirje so igrali za razred bolje kot po navadi.

Klemen Prepelič si je proti Franciji poškodoval gleženj. Bo vseeno prisoten na članskih pripravah?

Moram se pogovoriti z reprezentančnim zdravnikom Slobodanom Macuro. A po prvih informacijah, ki sem jih dobil, naj ne bi bilo nič resnega, tako da ga pričakujem na pripravah. Upam, da bolečina ne bo prehuda.

Kako ste vi videli četrtfinalni obračun mlade reprezentance proti Franciji, ki je v drugem polčasu povsem povozila Sagadinove izbrance?

Najprej bi rad poudaril, da košarkarska zveza za mlado reprezentanco ne bi mogla izbrati primernejšega selektorja, kot je Zmago Sagadin. Tudi sam sem ga nagovarjal, naj sprejme vodenje mlade reprezentance. Nobeno moštvo na tem prvenstvu ni bilo tako dominantno, da bi z lahkoto dobivalo tekme. Gre za igralce, ki še niso igrali pomembnih obračunov ali imeli večjih vlog v svojih klubih, zato imajo številne padce v koncentraciji. To se je na žalost zgodilo tudi Sloveniji, ki na tem prvenstvu ni imela sreče. Igrala je odlično, tudi na pripravah, na koncu pa so se v polfinale recimo uvrstili Španci, ki niso pokazali ničesar.