V središču pozornosti je bila tudi Šarka Zahrobska, slalomska svetovna prvakinja iz Aareja 2007. Poleti je bila zaradi možganskega tumorja nekaj dni celo na pragu smrti, v Söldnu pa se je predstavila po uspešni operaciji in okrevanju ter poskrbela za veselje pri sponzorju in tekmicah. Na prvi start v beli karavani pa bo morala Čehinja še počakati.

Ob Mazejevi so v Milkini ekipi še Nemka Maria Höfl-Riesch, Francozinja Tessa Worley, Avstrijka Michaela Kirchgasser in Italijanka Elena Curtoni. Veliko pozornosti je na predstavitvi pritegnila predvsem Mazejeva, večina pa je njen novi glasbeni video ocenila kot zelo profesionalen. "A brez skrbi, smučanje ostaja moj prvi poklic," je na srečanju poudarila Mazejeva.

"To so besede, ki jih čutim"

"Kot kaže, sem imela poleti preveč časa, zato sem se odločila skočiti v druge vode. Upam, da bo ljudem glasba všeč. Dejstvo je, da je v meni vedno živel glasbeni delček. Pesem mi je pisana na kožo. Že v poletnih mesecih mi je dajala motivacijo. Verjamem, da bo tako tudi med sezono. To so besede, ki jih čutim," pa je za Sportal povedala tekmovalka. Njen video bo luč sveta uradno ugledal v soboto, v njem pa stransko vlogo igra tudi njen trener in vodja ekipe Andrea Massi.

Skrit talent je predstavila tudi Curtonijeva, ki je dokazala, da je nadarjena slikarka.

Sicer pa so tekmovalke na prireditvi simbolično prevzele tudi vijoličaste čelade, ki jih bodo nosile med sezono, navijače pa je proizvajalec čelad pozval, naj oblikujejo talismane za čelade, ki naj bi tekmovalkam prinesle srečo. Peterica izbrank je prejela tudi svoje portrete, ki jih je fotografiral Bryan Adams. Kanadski pevec in dobitnik grammyja se je že pred tem izkazal s fotografijami za visokotiražne magazine, za katere je fotografiral tudi Amy Winehouse, Micka Jaggerja, Petra Gabriela, Naomi Campbell, Raya Charlesa in Lennyja Kravitza.