Vonnova je na poti k ženskemu svetovnemu tronu v svetovnem pokalu. S štirimi skupnimi zmagami le še dve zmagi zaostaja za legendarno Avstrijko Annemarie Moser Pröll, ki se je v letih 1971-75 in 1979 veselila kar šestih skupnih zmag. Američanka je tudi tokrat prva favoritinja.

Svoje načrte imajo tudi v avstrijskem taboru, kjer pa sta najboljši Avstrijki iz lanske zime, Anna Fenninger in Elisabeth Görgl zelo zadržani. "Prva favoritinja je Vonnova, a tudi druge bodo nevarne. Tiste, ki so bile v ospredju že lani," pravi Görglova.

"Lindsey je favoritinja številka 1, saj je bila v zadnjih letih vselej močna," pa meni Fenningerjeva, ki pravi, da ima na računici tudi Höfl-Rieschovo in najboljšo slovensko smučarko Tino Maze. "Prav Tini bi skupno zmago v svetovnem pokalu posebej privoščila. Seveda pa si želim, da bi zavelo tudi nekaj novega vetra. V zadnjih letih je bilo v boju za skupno zmago kar malo dolgočasno in morda bo letos drugače."

"Lindsey Vonn in Tina Maze sta zanesljivo prvi favoritinji," pa pravi Julia Mancuso, ki ji ni ušel vsakoletni napredek Mazejeve, saj je po sezoni 2009 svetovni pokal končala na šestem, četrtem in drugem mestu. Podobnega mnenja je Höfl-Riescheva, ki pa na prvo mesto trdno postavlja Vonnovo, lani zmagovalko 12 tekem svetovnega pokala.

Lani je v svetovnem pokalu zmagala Vonnova s 1980 točkami, Mazejeva jih je zbrala 1402, Höfl-Riescheva 1227, Mancusojeva 1020 in Fenningerjeva 994.